Wat is de bestemming van jouw oude guldens?

Heb je thuis nog oud munt- of briefgeld van vóór de euro? Bijvoorbeeld oude guldenbiljetten, of vreemde valuta zoals oude Duitse marken en Spaanse peseta’s. Ergens weggestopt in een lade, oude sok of achterin de kast. Hiermee kun je MIVA helpen om bestemmingen binnen bereik te brengen.

Briefgeld en muntgeld doneren

In Nederlandse huizen ligt nog voor miljoenen aan oude guldens. En dat is zonde, want daarmee kunnen we een hoop bestemmingen binnen bereik brengen. Oude bankbiljetten van de gulden kunnen bijvoorbeeld nog tot 2030 worden ingewisseld. De guldenmunten helaas niet meer, maar een hoop munten van vreemde valuta zoals Spaanse peseta’s en Engelse ponden of Deense kronen zijn wel in te wisselen.

Hoe doneer je oude guldenbiljetten?

Je doneert de oude guldenbiljetten aan MIVA door deze in een gesloten envelop te versturen naar MIVA, t.a.v. Administratie, Antwoordnummer 10311, 5200 VB ’s-Hertogenbosch met vermelding van je naam, adres en woonplaats. MIVA levert het geld voor je in bij onze bank en helpt daarmee lokale pioniers in ontwikkelingslanden met onmisbare vervoersmiddelen.

Muntgeld en vreemde valuta kan MIVA helaas niet aannemen. De reden hiervoor is dat het uitzoekwerk en inwisselen meer tijd kost dan het oplevert. Dat is waardevolle tijd die we graag gebruiken voor het halen van onze missie: basisvoorzieningen bereikbaar maken voor de meest kwetsbaren. Wil je toch graag muntgeld doneren, lees dan verder hoe je dat kunt doen.

Hoe doneer je muntgeld en vreemde valuta?

Heb jij nog muntgeld of briefgeld van vreemde valuta zoals losse guldens, Duitse marken of Deense kronen in huis? Wellicht bankbiljetten of muntgeld over van een vakantie? MIVA kan muntgeld en vreemde valuta helaas niet aannemen als donatie, maar je kunt ze wel op een andere manier doneren.

Op de website van het geldwisselkantoor lees je precies welke munten en vreemde valuta in te wisselen zijn. Je kunt deze zelf inwisselen bij het geldwisselkantoor bij jou in de buurt. Doneer vervolgens het bedrag dat je ervoor terugkrijgt door deze over te maken op ons banknummer: NL42 INGB 0000 0029 50.