Keurmerken voor goede doelen

MIVA heeft twee ‘keurmerken’ voor goede doelen: een ANBI-status en CBF-Erkenning. Hieronder lees je wat dit voor jou betekent als je MIVA financieel ondersteunt.

Belastingvoordeel door ANBI-status

ANBI_FCMIVA is door de Belastingdienst aangewezen als ANBI. Een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) is een instelling die het algemeen belang dient. MIVA staat ingeschreven onder haar volledige naam: Stichting Missie Verkeersmiddelen Actie.

Door deze ANBI-status kunnen onze donateurs bij de opgave van de inkomstenbelasting giftenaftrek krijgen. En voor MIVA zelf betekent het dat wij geen schenkbelasting en erfbelasting hoeven te betalen, waardoor jouw bijdrage voor 100% bij MIVA terecht komt.

CBF-keurmerk: verantwoord beleid

Logo-erkenningMIVA heeft van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) een certificaat ontvangen voor de erkenning als goed doel. Tot 1 januari 2016 ook bekend als het CBF-keurmerk. Het CBF controleert of een instelling haar geld op een verantwoorde wijze besteed. Erkende goede doelen weten wat ze willen bereiken, hebben hun organisatie op orde en vertellen daar open en begrijpelijk over. Om erkenning van het CBF te krijgen moet MIVA voldoen aan een aantal strenge criteria. Bijvoorbeeld online inzage geven in de statuten, de meerjarenbegroting en het meerjarenplan. En ook het openbaar maken van de bestedingen in het jaarverslag. MIVA voldoet ruimschoots aan alle criteria.

Het CBF bekijkt elke 3 jaar opnieuw of een organisatie aan de gestelde eisen voldoet.

Wil je meer weten over de ANBI-status van MIVA of ons CBF-keurmerk? Neem dan gerust contact op Birgit Pans, op 076 – 521 71 50 of per mail.

Schrijf je in voor de MIVA nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Send this to a friend