Schoolkinderen

Schenken met belastingsvoordeel

Schenk met belastingvoordeel

Wil je schenken met belastingvoordeel? Dat kan met een periodieke schenking. Het gaat bij een periodieke schenking om een schenking van een vast bedrag voor minimaal 5 jaar. Deze leg je vast in een schenkingsovereenkomst. MIVA is door de Belastingdienst aangemerkt als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) waardoor je gift aftrekbaar is.

Je gift volledig aftrekbaar

Omdat je een deel van je gift aan MIVA terugkrijgt van de Belastingdienst, kun je meer geld overhouden van je jaarlijkse schenking of ervoor kiezen om een groter bedrag te schenken zonder dat het je meer kost.

We geven je graag een voorbeeld:

tabel belastingvoordeel periodiek schenken 2024

In dit rekenvoorbeeld is uitgegaan van een modaal inkomen (€40.000, Bron: CPB). Aan dit voorbeeld kunnen geen rechten worden ontleend.

Schenkingsovereenkomst regelen

Je kunt een periodieke schenking regelen zonder tussenkomt van een notaris. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is een Periodieke Schenkingsovereenkomst ondertekenen en naar MIVA opsturen.

Meer informatie

Met deze rekenhulp bereken je wat jouw voordeel is van schenken met een periodieke schenkingsovereenkomst.

Wil je meer informatie over schenken met belastingvoordeel aan MIVA? Onze collega Birgit denkt graag met je mee over de mogelijkheden.

Wil je niets missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.