Geschiedenis

  • Deel deze pagina

De geschiedenis van MIVA begint ruim 85 jaar geleden. In 1935 werd de Stichting Missie Verkeersmiddelen Actie, afgekort MIVA, opgericht.

MIVA is van oorsprong een katholieke stichting. De stichting werd opgericht om missionarissen in ontwikkelingslanden te ondersteunen met transport. Er werd geld ingezameld voor en door de broeders en zusters die uitgezonden werden naar ontwikkelingslanden in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. De vervoersmiddelen waren daar voor hen onmisbaar bij hun werk op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg en mensenrechten.

MIVA gaat met de tijd mee

MIVA is met haar tijd meegegaan. We zijn nog steeds het enige goede doel in Nederland dat zich richt op ondersteuning met vervoersmiddelen. En tegenwoordig ook communicatiemiddelen.

Het werk van de missionarissen is echter grotendeels overgenomen door lokale organisaties. Deze zijn soms nog verbonden aan de katholieke kerk, maar vaak ook niet. De kern van het werk van MIVA blijft hetzelfde: mensen die het als hun roeping zien anderen te helpen, steunen met onmisbare vervoers- en communicatiemiddelen.

  • Deel deze pagina

Wil je niets missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.