De werkwijze van MIVA

MIVA steunt projecten van mensen die zich inzetten voor mensenrechten, (de rechten van) kinderen, vrouwen(rechten) en gezondheidszorg. MIVA steunt deze projecten met vervoers- en communicatiemiddelen zodat het bereik wordt vergroot en nog meer mensen geholpen kunnen worden.

Zorgvuldige beoordeling

Jaarlijks komen er ruim 1.000 aanvragen voor steun binnen bij MIVA. Met de financiële middelen, uit onder andere donaties en nalatenschappen, kan MIVA per jaar 10 tot 15% van de aanvragen tegemoetkomen. De aanvragen worden voor goedkeuring zorgvuldig beoordeeld aan de hand van onze beleidscriteria.

  • Lokaal en praktisch

Het project is kleinschalig met een grote positieve impact op de lokale gemeenschap. Daarnaast is het praktisch en uitvoerbaar.

  • Eigen bijdrage

We verwachten van de aanvrager dat hij/zij zelf minimaal 25% van het vervoermiddel of het communicatiemiddel betaalt. Zo weten we dat de organisatie een stabiele financiële basis heeft en zelf kan voorzien in het onderhoud en de brandstofkosten.

  • Controleerbaar

Tot slot moeten de projecten betrouwbaar en controleerbaar zijn. De eerste 3 jaar rapporteren de aanvragers jaarlijks over de vorderingen en ontwikkelingen in het werk en de betekenis van de door MIVA verleende hulp.

Betrouwbaar en transparant

MIVA heeft in ruim 80 jaar veel ervaring en een breed netwerk in ontwikkelingslanden opgebouwd. MIVA maakt gebruik van lokale adviseurs die projecten bezoeken en beoordelen. Daarnaast bezoeken we zelf enkele projecten per jaar. Ook vragen we referenties en informatie op bij andere hulporganisaties. Dit stelt ons in staat om betrouwbare mensen en organisaties te helpen om hun bestemming te bereiken.

Steun aanvragen

Zet jouw organisatie zich in voor vrouwenrechten, kinderrechten, betere gezondheidszorg, onderwijs of persvrijheid in een ontwikkelingsland? Lees hoe je steun voor vervoers- of communicatiemiddelen kan aanvragen.

Schrijf je in voor de MIVA nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Send this to a friend