Wat is de bestemming van jouw oude guldens?

Heb je thuis nog oud munt- of briefgeld van vóór de euro? Bijvoorbeeld oude guldens, of vreemde valuta zoals oude Duitse marken en Spaanse peseta’s. Ergens weggestopt in een lade, oude sok of achterin de kast. Hiermee kun je MIVA helpen om bestemmingen binnen bereik te brengen.

Briefgeld en muntgeld doneren

In Nederlandse huizen ligt nog voor miljoenen aan oude guldens. En dat is zonde, want daarmee kunnen we een hoop bestemmingen binnen bereik brengen. Oude bankbiljetten van de gulden kan bijvoorbeeld nog tot 2030 worden ingewisseld. De guldenmunten helaas niet meer maar een hoop munten van vreemde valuta zoals Spaanse peseta’s en Engelse ponden of Deense kronen zijn wel in te wisselen. Heb jij nog bankbiljetten of muntgeld over van een vakantie? Op de website van het geldwisselkantoor kun je precies zien welke munten we in kunnen leveren.

Hoe doneer je oude guldens en vreemde valuta?

Je doneert de oude guldens of de vreemde valuta aan MIVA door deze in een gesloten envelop te versturen naar MIVA, t.a.v. Administratie, Antwoordnummer 10311, 5200 VB ’s-Hertogenbosch met vermelding van je naam, adres en woonplaats. MIVA wisselt het geld voor je in en helpt daarmee lokale pioniers in ontwikkelingslanden met onmisbare vervoersmiddelen.

Schrijf je in voor de MIVA nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Send this to a friend