Geld

Doneer oude guldens en vreemde valuta

Jouw oude guldens helpen hulpverleners op weg

Heb je thuis nog oud munt- of briefgeld van vóór de euro? Bijvoorbeeld oude guldens, of vreemde valuta zoals oude Duitse marken en Spaanse peseta’s. Ergens weggestopt in een lade, oude sok of achterin de kast. Door deze te doneren help je hulpverleners in hun missie onderwijs en gezondheidszorg bereikbaar te maken.

Oud briefgeld en muntgeld doneren

In Nederlandse huizen ligt nog voor miljoenen aan oude guldens en vreemde valuta. En dat is zonde. Door deze te doneren aan MIVA, help je namelijk de meest kwetsbaren in afgelegen gebieden.

Hoe doneer je oude guldenbiljetten?

Je doneert de oude guldenbiljetten aan MIVA door deze in een gesloten envelop te versturen naar MIVA, t.a.v. Administratie, Antwoordnummer 10311, 5200 VB ’s-Hertogenbosch met vermelding van je naam, adres en woonplaats. MIVA levert het geld voor je in bij de bank en steunt daarmee hulpverleners met onmisbare vervoers- en communicatiemiddelen. Oude bankbiljetten van de gulden kunnen nog tot 2030 worden ingewisseld.

Guldenmunten en vreemde valuta

Guldenmunten en vreemde valuta kan MIVA helaas niet aannemen. De reden hiervoor is dat het uitzoekwerk en inwisselen meer tijd kost dan het oplevert. Dat is waardevolle tijd die we graag gebruiken voor het halen van onze missie: onderwijs en gezondheidszorg bereikbaar maken voor de meest kwetsbaren. Wil je toch graag muntgeld doneren, lees dan hieronder hoe je dat kunt doen.

Hoe doneer je guldenmunten en vreemde valuta?

Heb jij nog losse guldens, muntgeld of briefgeld van vreemde valuta in huis? Zoals Duitse marken, Spaanse peseta’s, Engelse ponden of Deense kronen? Of heb je bijvoorbeeld dollar bankbiljetten over van een vakantie? MIVA kan muntgeld en vreemde valuta helaas niet aannemen als donatie, maar je kunt ze wel op een andere manier doneren.

Op de website van het geldwisselkantoor lees je precies welke munten en vreemde valuta in te wisselen zijn. Je kunt deze zelf inwisselen bij het geldwisselkantoor bij jou in de buurt. Doneer vervolgens het bedrag dat je ervoor terugkrijgt door dit over te maken via ons donatieformulier of op ons banknummer: NL42 INGB 0000 0029 50.

Doneer en help hulpverleners op weg

In veel landen zijn basisvoorzieningen als gezondheidszorg en onderwijs onbereikbaar voor de meest kwetsbaren. Gelukkig zijn er lokale mensen die zich inzetten om anderen te helpen. Met jouw donatie steun je deze mensen met onmisbare vervoers- en communicatiemiddelen.

Alles op een rijtje:

  • Doneer oude guldenbiljetten aan MIVA door deze in een gesloten envelop te versturen naar MIVA, t.a.v. Administratie, Antwoordnummer 10311, 5200 VB ’s-Hertogenbosch met vermelding van je naam, adres en woonplaats.
  • Wissel vreemde valuta bij het geldwisselkantoor bij jou in de buurt. Doneer vervolgens het bedrag dat je ervoor terugkrijgt door dit over te maken via ons donatieformulier of op ons banknummer: NL42 INGB 0000 0029 50.

Hulpverleners die jij kan steunen met jouw oude guldens:

Zelly op huisbezoek bij Bianca controleert buik

Kraamkliniek zonder ambulance: “Wat als het misgaat?”

Tina verkoopt schoenen op de markt

“Als je meisjes onderwijst, onderwijs je de hele samenleving!”

CHIN_schoolbus instappen

Kinderen missen de helft van hun schooltijd

Regentijd maakt hulp onbereikbaar

Zuster Silvi redt levens in Kenia

Wil je niets missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.