Help met de collecte

Help met de collecte

Ieder jaar wordt in de katholieke kerken, parochies en kapellen voor MIVA gecollecteerd. Hier leest u meer over het belangrijke werk van de MOV-werkgroepen, het collecteschema van de katholieke kerk en de MIVA-collecte.

MOV-vrijwilligers helpen bij de collecte

In veel parochies zetten vrijwilligers voor Missie, Ontwikkeling en Vrede, ofwel MOV-vrijwilligers, zich in voor hun gemeenschap. Zij helpen onder andere bij het collecteren in de kerk voor missionaire organisaties, zoals MIVA (Missie Verkeersmiddelen Actie). MIVA waardeert de belangeloze inzet en betrokkenheid van de MOV-vrijwilligers. Tijdens de jaarlijkse MIVA-Inspiratiedag worden alle MOV-werkgroepen dan ook uitgenodigd op ons kantoor.

MOV dag MIVA 2016

Collecteschema katholieke kerk

De Nederlandse bisschoppenconferentie stelt jaarlijks het collecteschema, ook wel collecterooster genoemd, vast voor de katholieke kerken. Dit collecterooster is meestal in oktober bekend voor het daaropvolgende kalenderjaar.

Het collecteschema wordt via de bisdommen naar alle parochies gestuurd. MIVA is vereerd om al sinds de beginjaren na oprichting op het collecteschema te staan in het derde weekend van augustus.

Het collecteschema is te downloaden via de officiële website van de katholieke kerk.

Collecte Kerk

Jaarlijkse collecte van MIVA

MIVA selecteert ieder jaar een speciaal project dat centraal zal staan tijdens de collecte. Een project aan de basis, en wat een wezenlijk verschil maakt voor de lokale gemeenschap. In 2019 staat het werk van Zuster Clementine uit Kameroen centraal in de collecte. Zij biedt achtergestelde meisjes een betere toekomst door zichzelf te ontwikkelen.

Schrijf je in voor de MIVA nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Send this to a friend