CHIN_schoolbus instappen

Kinderen missen de helft van hun schooltijd

Schoolbus
Oeganda
Onderwijs en gezondheidszorg
  • Deel deze pagina

Mohammed uit Oeganda doet wat hij kan met zijn oude busje. Elke dag vervoert hij meer dan 60 kinderen. Zijn schoolbus heeft eigenlijk maar plek voor 14, maar soms neemt hij wel 20 kinderen tegelijk mee. Ondanks dat vraagt het vervoer nu zoveel tijd, dat veel van hen de helft van hun schooltijd missen. En dat niet alleen. Mohammed hoopt ook iedere dag weer dat zijn busje het volhoudt op de smalle zandweggetjes vol gaten en diepe kuilen. Hij weet dat het anders kan; met een extra schoolbus.

CHIN_schoolbus all together in the schoolbus Oeganda

JA, ik draag bij aan een nieuwe schoolbus

Met welk bedrag?
CHIN_fysiotherapist portrait

Halve dag te laat

Door hun handicap moeten deze kinderen allemaal gehaald en gebracht worden, mét hun rolstoelen en alle andere hulpmiddelen. Het is voor Mohammed nauwelijks te doen. Veel van de kinderen komen daardoor altijd een halve dag te laat.

Op tijd komen verandert levens

Mohammed: “Een tweede schoolbus zou een gigantisch verschil maken. Daarmee krijgen we alle kinderen wél op tijd op school. Dat is zó belangrijk voor ze. Met de juiste zorg en speciaal onderwijs kunnen de kinderen zich zoveel beter ontwikkelen dan wanneer ze thuis zitten. Mijn oudere broer is geboren met epilepsie en autisme, dus ik weet het uit ervaring.

Ik geloof dat alle mensen recht hebben op een volwaardig en tevreden leven. Daarom wil ik er zijn voor deze kinderen en hun families. Hulp en speciaal onderwijs kan hun toekomst echt compleet veranderen.”

RS8552_Uganda PO CHIN Sisters of Sacred heart Jesus and Mary Fysiotherapie Vanessa_psc

“Ik zie zóveel vooruitgang bij Nakato. Het zou fantastisch zijn als we dat alle kinderen in deze regio kunnen bieden. Met een nieuwe schoolbus kan ik daarvoor zorgen.”

RS8556_Uganda PO CHIN Sisters of Sacred heart Jesus and Mary Vanessa_scr

Nakato kreeg een kans

Nakato is 9 jaar en geboren met een hersenbeschadiging. Voor ze naar de speciale school van Mohammed kon, zat ze thuis. Ze kon niet lopen en niet praten. Dankzij veel therapie en oefening op school kan ze nu zitten, een pen vast houden en begint ze zelfs met haar eerste loopoefeningen. Haar moeder kan haar geluk niet op: “Voordat ze hulp van Mohammed kreeg, kon Nakato alleen maar liggen. Nu kan ze staan en heeft ze een speciale stoel waarmee ze rechtop kan zitten. Ze kan nu ook communiceren. Ze vertelt me bijvoorbeeld wat ze heeft gedaan op een schooldag. En ze heeft vriendjes! Nu Nakato naar school gaat, heb ik bovendien meer tijd om groenten te verbouwen, te werken en geld te verdienen. Ons leven is zóveel verbeterd.”

CHIN_schoolbus on the road

Nieuwe bus voor onderwijs en betere zorg

Wil jij ervoor zorgen dat veel meer kinderen met een handicap in Oeganda de kans krijgen zich te ontwikkelen? Help dan mee. Met jouw gift voor een nieuwe schoolbus krijgt Mohammed alle kinderen wél op tijd bij de speciale school. Geeft u deze kinderen een betere toekomst?

  • Deel deze pagina
CHIN_schoolbus all together in the schoolbus Oeganda

JA, ik draag bij aan een nieuwe schoolbus

Met welk bedrag?

Meer projecten

Schoolbus tussen de weilanden

Eén schoolbus bepaalt de toekomst van 30 kinderen

Lees meer
Shainty en Tagoor

“De ambulance vormt de ruggengraat van ons werk”

Lees meer
De hele omgeving kent Zuster Denise, ze is erg geliefd

Motor haalt kinderen met handicap uit isolement

Lees meer

Wil je niets missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.