Land
India

Werkveld
Gezondheidszorg en onderwijs

Vervoer
Terreinwagen

Voor de armste mensen in de gevaarlijke sloppenwijken van Indore in India is leven vaak overleven. Word je in zo’n genadeloze wereld geboren met een handicap, dan zijn opvang en goede zorg verre van vanzelfsprekend. Zuster Lina doet er alles aan om de kinderen wél de juiste hulp te geven. Help jij ook mee?

RS3429_Pionier Lina

Uitputtende reizen met het openbaar vervoer

Dagelijks trekt Lina diep de sloppenwijken in om kinderen met een handicap op te sporen. Voor ieder kind beoordeelt ze welke zorg nodig is. Vervolgens regelt ze dat die zorg er ook echt komt. Dat klinkt misschien eenvoudig, maar dat is het absoluut niet. Alleen al de vele uren die ze met het openbaar vervoer door de drukke stad moet reizen, putten haar uit.

sloppenwijk

“Regentijd maakt reizen bijna onmogelijk”

Zuster Lina: “Het verwarmt mijn hart als ik zie hoe de kinderen vooruitgaan. Maar ik en mijn collega’s zouden zoveel meer kunnen doen. Het openbaar vervoer vraagt hier veel tijd. En in de regentijd is reizen bijna onmogelijk. Die regentijd duurt soms wel 4 maanden! Een Bolero is een speciale terreinauto die dat extreme weer aankan. Daarmee zouden we de kinderen het hele jaar door kunnen bezoeken. Dat zou zo’n verschil voor de kinderen zijn.”

“Ook in de regentijd hebben kinderen met een handicap mij nodig”

RS3446_onderweg-scr

Ansh gaat weer naar school dankzij Lina

Ansh woont met zijn ouders in de sloppenwijken van Indore. Hij is bijna blind en toen zuster Lina hem voor het eerst ontmoette, was hij ziek en had hij zijn been gebroken. Lina kon erg veel voor hem doen. Ansh krijgt nu bijvoorbeeld betere voeding en vitamines, waardoor hij is aangesterkt. Hij krijgt ook injecties in zijn ogen, zodat hij straks hopelijk beter kan zien.

Daarnaast heeft hij geleerd hoe hij een laptop moet gebruiken en gaat hij zelfs naar school! Door te studeren, kan Ansh straks een baan krijgen en hoeft hij niet langer onzeker te zijn over zijn toekomst. Lina is trots en blij dat ze zoveel voor hem kan betekenen. Het is haar persoonlijke missie nog veel meer kinderen en jongeren met een handicap in Indore te helpen. Help jij ook mee?

RS3430_Ansh Mourya en pionier Lina-scr

Een investering in kinderlevens

Met Bolero terreinauto’s kunnen Lina en haar collega’s niet alleen vaker kinderen bezoeken. Ze kunnen ook véél meer kinderen bereiken. Nu zijn dat er ongeveer 300 per maand. Met nieuwe terreinauto’s kan dat aantal verdubbelen. Een investering in terreinauto’s is dan ook een investering in heel veel kinderlevens. Is dat geen prachtig doel om aan bij te dragen? Help je mee?