Zuster Silvi redt levens in Kenia

Hoop voor de 12-jarige Nixon

Terreinwagen
Kenia
  • Deel deze pagina

In de uitgestrekte gebieden van Marsabit en Isiolo in Kenia heeft zuster Silvi een missie die kinderlevens redt. Ze werkt in een zorgcentrum voor kinderen met een handicap. Daarmee is ze een lichtpuntje in een regio waar ontzettend veel misvattingen over deze kinderen bestaan. Ze worden vaak op een afschuwelijke manier verwaarloosd. Het hebben van een handicap worden zelfs gezien als een vloek of een slecht voorteken. Silvi wil dat veranderen.

Vastgebonden aan een boom

In Kenia worden kinderen met een handicap vaak verlaten of zelfs vastgebonden aan een boom, omdat mensen niet weten wat ze met deze kinderen moeten doen. Dat overkwam ook de 12-jarige Nixon. In oktober vorig jaar hoorde Silvi zijn verhaal voor het eerst. De tante van Nixon -die hem verzorgde- had hem vastgebonden, omdat ze bang was dat hij zou verdwalen of gevaarlijke dieren zou tegenkomen. Nixon heeft waarschijnlijk jarenlang zo geleefd, zonder te weten hoe hij moest eten of naar het toilet kon gaan.

“Kinderen met een handicap worden hier soms vastgebonden aan een boom en achtergelaten. Het is mijn missie deze kinderen liefde, zorg en onderwijs te geven.”

Hulp voor kinderen én hun ouders

Toen Silvi hem vond, was Nixon agressief en wantrouwend. Maar dankzij Silvi kreeg hij een tweede kans. Nixon woont nu in het zorgcentrum van Silvi en is een vrolijke en vriendelijke jongen. Ook zijn tante is geholpen. Want zuster Silvi wil niet alleen kinderen met een handicap redden. Ze wil óók hoop en ondersteuning bieden aan de mensen die voor deze kinderen zorgen.

Oude auto heeft het begeven

Het verhaal van Nixon staat symbool voor de diepgewortelde misvattingen en het gebrek aan zorg voor kinderen met een handicap in de afgelegen gebieden van Kenia. Juist op deze onbereikbare plekken zijn de problemen het grootst.
“Als ik aan het lot van kinderen als Nixon denk, doet mijn hart pijn. Daarom zoek ik ze op en geef ik ze liefde, zorg en onderwijs. Maar mijn werkgebied is enorm. En het bestaat voor het grootste deel uit zandwegen. Zonder betrouwbaar vervoer kan ik dan ook niet de hulp bieden die nodig is – en helaas heeft mijn oude auto heeft het begeven.”

Verschil tussen lijden en liefde

Sinds Nixon hulp krijgt, is hij veranderd in een vrolijke en vriendelijke jongen die een glimlach op onze gezichten tovert. Geef jij Silvi de kans meer kinderen een nieuw leven te geven? Ze heeft goed vervoer nodig. Help jij mee een terreinwagen aan te schaffen? Jouw gift maakt het verschil tussen lijden en liefde.

  • Deel deze pagina

Mag Silvi op jouw steun rekenen?

Welk bedrag wil je doneren?

Meer projecten

Pionier Lina bij de mobiele bieb in Bangladesh

Iedereen hoort erbij dankzij mobiele bibliotheek

Lees meer
Schoolbus tussen de weilanden

Eén schoolbus bepaalt de toekomst van 30 kinderen

Lees meer

Regentijd maakt hulp onbereikbaar

Lees meer

Wil je niets missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.