Studenten Hogeschool Zeeland zetten zich in voor MIVA

Op maandag 27 januari kregen zo’n 60 studenten van de Hogeschool Zeeland voorlichting over Stichting MIVA. Naast de succesvolle jarenlange samenwerking met Hogeschool Leiden is dit voor het eerst dat MIVA samenwerkt met Hogeschool Zeeland. De studenten Communicatie en Commerciële Economie gaan in het kader van hun studie verschillende fondsenwervende evenementen organiseren om geld op te halen voor pionier Mario uit Guatemala.

MIVA-collega Jos geeft een college over fondsenwerving

Pionier Mario uit Guatemala

Het project dat centraal zal staan tijdens de evenementen is dat van Pionier Mario uit Guatemala. Pionier Mario zet zich in voor kinderen met een beperking. Hij wil dat er voor deze kinderen onderwijs en medische hulp toegankelijk is. Docenten beschikken niet over de juiste kennis en hebben vaak de overtuiging dat ze niets voor kinderen met een handicap kunnen betekenen. Mario brengt daar verandering in.

Veel van de kinderen die Mario helpt wonen in de arme regio’s van het land. Deze gebieden zijn vaak zeer slecht bereikbaar. Mario vraagt aan MIVA een pick-up, zodat hij de docenten kan informeren over de mogelijkheden van onderwijs aan kinderen met een beperking. Met een pick-up kan hij hulpmiddelen als rolstoelen vervoeren. De pick-up zal ook gebruikt worden om de kinderen voor behandelingen naar het ziekenhuis te brengen.

Groepen aan het brainstormen over evenement

Naamsbekendheid vergroten en geld ophalen

De komende tijd gaan de studenten van de opleidingen Communicatie en Commerciële Economie van de Hogeschool Zeeland zich inzetten voor Stichting MIVA. Het doel is om de naamsbekendheid van MIVA te vergroten en met de evenementen €17.055,- in te zamelen. Daarmee kan MIVA een pick-up financieren voor Mario.

Tijdens de dag kregen de studenten een kijkje bij MIVA achter de schermen en zoveel mogelijk informatie over het project van Mario. Ook gaf collega Jos Willems een college over Fondsenwerving anno 2020.  Met alle informatie hebben de studenten een mooie basis om aan de slag te gaan. Hogeschool Zeeland begeleidt de studenten nog extra met colleges gericht op het organiseren van een evenement vol beleving.

Studente presenteert ideeen voor evenement

Een autorally door Zeeland

De studenten zijn in groepen al flink gestart met brainstormen over hun evenement. Dat leverde veel leuke en creatieve ideeën op; van autorally’s en veilingen tot wandelevenementen. De evenementen vinden plaats in maart. Tot die tijd werken de studenten hun ideeën verder uit en krijgen zij vanuit Hogeschool Zeeland begeleiding.

Wij wensen de studenten heel veel succes!

Send this to a friend