MIVA biedt docenten casus voor volledig studieblok

Casus volledig studieblok uit handen

Ben jij een docent en op zoek naar een studieproject met een echte opdrachtgever? Zoek dan niet verder! MIVA gaat graag de samenwerking met je aan. Wij bieden je een complete casus voor een volledig studieblok. Hiermee leren jouw studenten in de praktijk een evenement te organiseren én kunnen ze echt iemand helpen.

Studenten in actie voor MIVA

Ieder jaar zetten studenten zich in voor MIVA. Zo heeft MIVA al jaren een samenwerking met Hogeschool Leiden. Door middel van het studieproject organiseren de studenten fondsenwervende evenementen om geld op te halen voor een ontwikkelingsproject. Keer op keer slagen de studenten er in om een fantastisch bedrag op te halen. Benieuwd? Bekijk bovenstaande video om een beeld te krijgen van deze samenwerking.

Project met een concreet doel

MIVA biedt een studieproject met een concreet doel aan. De studenten gaan in projectgroepen aan de slag voor MIVA. Ze richten een eigen mini-onderneming op. Per groep organiseren de studenten fondsenwervende evenementen. Met het totaalbedrag dat wordt opgehaald, kan MIVA een pionier uit Afrika, Azië of Latijns-Amerika ondersteunen met een vervoersmiddel. Zo kunnen de studenten écht iets voor iemand betekenen.

Alle facetten die bij het organiseren van een professioneel evenement horen komen aan bod, zoals het regelen van een locatie, kaartverkoop, promotie, catering, sponsorwerving, vergunningen en publiciteit.

“MIVA biedt een volledige verzorgde casus voor studenten aan. Wij richten onze lessen tijdens dit studieblok ook op het project, zodat studenten het lesmateriaal direct in de praktijk kunnen toepassen. Onze studenten beoordelen dit project als een van de leukste opdrachten van de studie!’’
Arwen Gerrits, docent Communicatie aan Hogeschool Leiden

Compleet verzorgde opdracht

Alles is geregeld, het draaiboek ligt klaar. Het project zal worden afgetrapt op het MIVA kantoor in ’s-Hertogenbosch. MIVA zet een leuk en leerzaam dagprogramma op. De studenten maken tijdens deze dag kennis met MIVA. De opdracht wordt hen uitgelegd en het project waarvoor de studenten een evenement gaan organiseren wordt bekend gemaakt.

Direct hierna beginnen de studenten in hun projectgroep met brainstormen. Op die manier kunnen ze direct de eerste vragen stellen en sparren met collega’s van het MIVA-team. Nog dezelfde dag zijn de studenten in staat hun eerste concepten te presenteren. Een vliegende start van het studieblok!

Brainstormende studenten

Samenwerken met een echte opdrachtgever

De kick-off dag is uiteraard niet het enige contactmoment met MIVA. Betrokken zijn bij het project is voor ons erg belangrijk. MIVA stelt daarom een contactpersoon aan die iedere werkdag te bereiken is. De studenten kunnen hier terecht met al hun vragen.

De studenten doen praktijkervaring op door samen te werken met een echte opdrachtgever. Het is een opdracht met een duidelijk doel. Samen strijden de studenten voor een prachtig totaalbedrag. Met het bedrag dat wordt opgehaald met hun evenementen, kunnen ze écht iemand helpen. Kortom: een leuke en leerzame praktijkervaring!

“Ik kende het doel (MIVA) niet, maar nadat ik een middag op het kantoor van de stichting in ‘s-Hertogenbosch ben geweest, ben ik helemaal enthousiast over hun missie. Ze doen zúlk goed werk met zoveel passie! Daar helpen we graag aan mee!”
Sterre (18), student Communicatie aan Hogeschool Leiden

MIVA ondersteunt met vervoer en communicatie

MIVA ondersteunt wereldwijd mensen die het als hun roeping zien anderen te helpen met onmisbare vervoers- en communicatiemiddelen. Zodat zij meer mensen kunnen helpen. Lees hier meer over wat MIVA doet.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in een samenwerkingsproject of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Geertje van der Beele per mail of bel 076 – 521 71 50. Indien je hieronder je gegevens achterlaat, zal Geertje contact met je opnemen.

Contactformulier Hogescholen

Schrijf je in voor de MIVA nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Send this to a friend