Studenten ROC halen prachtig bedrag op voor stichting MIVA

Opbrengsten voor een pick-up

Studenten van ROC Amsterdam hebben 2081,74 euro opgehaald voor ontwikkelingsorganisatie MIVA. Ze deden dit door verschillende online evenementen te organiseren. Op vrijdag 9 januari nam het MIVA-team de cheque digitaal in ontvangst. De opbrengsten gaan naar een pick-up voor pionier Mario in Guatemala. Mario zet zich in voor kinderen met een handicap.

Maatregelen hadden ook gevolgen voor de evenementen

Wat begon als het organiseren van een live evenement, werd al snel een online evenement. De meeste groepjes moesten hierdoor hun concept volledig omgooien. Ondanks deze tegenslag hebben alle groepjes een fantastisch evenement neergezet.

online MIVA evenement ROC Studenten

Diverse evenementen

De evenementen waren zeer afwisselend van aard. Zo organiseerden de studenten onder andere een kookworkshop, een escaperoom, diverse pub quizzen, een drive-in bioscoop, een veiling en een bedrijfsuitje.

“De kok heeft de deelnemers via een live verbinding het stergerecht uit zijn restaurant leren koken. En lekker dat het was!”
“Onze quiz had 100 vragen met 10 verschillende thema’s. Wij vonden het een hele fijne samenwerking met MIVA. Ook de feedback van onze deelnemers was goed. Al met al een zeer geslaagd evenement”.
online MIVA bedrijfsuitje

Hoofdprijs

Tijdens de cheque-uitreiking werd ook bekend gemaakt welk groepje, het hoogste bedrag heeft opgehaald. Deze zou beloont worden met Bossche bollen, helaas kon dat door de online thuissituatie niet door gaan. Het evenement bestond onder andere uit een veiling. De hoofdprijs was een thuisconcert van Kaj van der Voort!

Online cheque-uitreiking

Niet alleen de evenementen, maar ook de cheque-uitreiking moest online plaatsvinden. Dit maakte er echter niet een minder feestelijke gebeurtenis van. De studenten hebben 2081,74 euro opgehaald voor pionier Mario. Dit geld is hard nodig en komt daardoor goed terecht.

online miva evenement

Meer hulp

De studenten haalden geld op voor pionier Mario. Mario leidt een organisatie voor kinderen met een beperking. Op het platteland in Guatemala leven veel families in armoede. Kinderen met een handicap en hun ouders hebben weinig kansen vanwege het gesprek aan informatie en ondersteuning. Hij komt op de meest afgelegen gebieden in Guatemala. Door de studenten kan Mario nog meer kinderen naar school helpen en krijgen ze de juiste medische hulp door de gefinancierde pick-up.

Pionier Mario
Send this to a friend