De week van het Recht op Onderwijs en Ontwikkeling

Studenten ROC Amsterdam zetten zich in voor onderwijs in Guatemala.

Deze week, 16-20 november vindt de week voor het Recht op Onderwijs en Ontwikkeling plaatst. Pionier Mario leidt een organisatie voor kinderen met een beperking. Het gebied waar Mario werkt is erg afgelegen. Zonder eigen transport loopt de reistijd soms op tot acht uur. Studenten gaan Mario helpen, door geld in te zamelen voor een nieuwe pick-up.

Geaccepteerd

Op het platteland van Guatemala leven veel families in armoede. Kinderen met een handicap en hun ouders hebben daar weinig kansen vanwege het gebrek aan informatie en ondersteuning. Gelukkig zijn er mensen als Mario, hij leidt een organisatie voor kinderen met een beperking. Eén van de kinderen die Mario heeft geholpen is Jorgito. Jorgito heeft een bindweefselaandoening. Een arts gaf aan dat hij mentaal volledig capabel is om naar school te gaan en verwees de familie door naar Mario. Door de voorlichting van Mario wordt Jorgito nu geaccepteerd door de leraren en zijn klasgenoten.

Student volgt presentatie live op laptop

Hulp van studenten

Het gebied waarin Mario werkt is erg afgelegen, wegen zijn onverhard en er is beperkt openbaar vervoer. Zonder eigen transport loopt de reistijd soms op tot acht uur. Studenten van ROC Amsterdam organiseren online fondsenwervende evenementen om geld in te zamelen voor een pick-up voor Mario. Zodat hij veel meer kinderen kan helpen.

De eerste evenementen zitten er al op: een tropical pubquiz, Challenge4MIVA, Back to school en een selfcare evenement. Maar niet getreurd, er komen nog wat evenementen aan. Hieronder vind je de linkjes naar de pagina’s van de evenementen. Neem hieronder een kijkje!

Thinkfair – 20 november

Een online pubquiz

Bekijk op Instagram

Escape the virus – 22 november

Een online Escape room

Bekijk op Instagram  Bekijk op Facebook

MIVAMovies – 26 november

Een gezellige filmmiddag

Bekijk op Instagram

The Floor is Yours – 27 november

Een online dance-event

Bekijk op Instagram  Bekijk op Facebook

Passie voor – 4 december

Een online Veiling

Bekijk op Instagram

MIVA Fiesta – 4 december

Een online gamenight

Bekijk op Instagram

World cooking for MIVA – 11 december

Een kookworkshop begeleid door een professionele chef

Bekijk op Instagram

Send this to a friend