Amsterdamse studenten zorgen voor nieuwe pick-up

Opbrengsten voor een pick-up

Studenten van ROC Amsterdam hebben vorig jaar 2081,74 euro opgehaald voor MIVA. Met dit bedrag heeft MIVA pionier Mario geholpen. Hij moet ver reizen om kinderen met een handicap te helpen. Mede dankzij het bedrag van 2081,74 heeft MIVA een auto kunnen financieren, waarmee hij beter afstanden kan overbruggen.

Fantastische inzet van de studenten

De studenten van ROC Amsterdam hebben het mooie bedrag van 2081,74 opgehaald door diversen evenementen te organiseren. De evenementen varieerden van kookworkshops tot een drive-in bioscoop. De studenten moesten creatief zijn, want alle evenementen waren online wegens corona. Ondanks deze belemmering hebben de studenten fantastische evenementen neergezet!

online MIVA bedrijfsuitje

Bestemming binnen bereik door pick-up

Mario komt op de meest afgelegen gebieden in Guatemala, de wegen zijn onverhard en er is beperkt openbaar vervoer. Hierdoor zijn de afstanden lang en lopen de reistijden op tot soms acht uur.  Dankzij de pick-up is zijn bestemming beter binnen bereik, waardoor hij kinderen met een beperking en de ouders weer een kans geeft. Dit doet Mario door voorlichting te geven, de juiste medische hulp te bieden en ondersteuning van ouder en kind.

Pick-up ook nuttig voor andere doeleinden

De auto wordt in de corona pandemie ook voor andere doeleinden gebruikt, namelijk; voor de transport van voedselpakketten. Met de gefinancierde pick-up kunnen deze voedselpakketten de meest kwetsbaren bereiken.

Pionier Mario gebruikt auto voor kwetsbaren
Send this to a friend