Auto redt kwetsbare meisjes mensenhandel

Auto helpt meisjes redden van mensenhandel

“De meisjes leren zichzelf respecteren”

Auto
Nepal
Gezondheidszorg
  • Deel deze pagina

Een auto helpt kwetsbare meisjes te redden van mensenhandel

Zuster Taskila komt op voor de allerarmsten in Nepal. Ze vangt meisjes op waarvoor niemand zorgt. Deze meisjes zijn erg kwetsbaar om slachtoffer van mensenhandel te worden. Taskila zorgt ervoor dat ze weer naar school kunnen en een betere toekomst hebben.

“Als de meisjes komen zijn ze soms ondervoed en niet gezond.”

Taskila vertelt: “Als de meisjes komen zijn ze soms ondervoed en niet gezond. Als ze hier zijn zie je ze groeien en bloeien. Zij leren zichzelf en hun talenten kennen en zichzelf respecteren. Soms kunnen ze weer terug naar hun families. Ze zijn dan ontwikkelde kinderen met vaardigheden en zelfvertrouwen.”

Taskila redt meisjes van mensenhandel en prostitutie

Hulp bieden in afgelegen bergdorpen

Taskila geeft ook voorlichting aan vrouwen en meisjes in de afgelegen bergdorpen om mensenhandel te voorkomen en bij te dragen aan hun ontwikkeling.

In de dorpen trouwen de meisjes al op jonge leeftijd en op hun 15e hebben ze al een eerste kind. Hierdoor en door het zware lichamelijke werk dat ze moeten doen, ook tijdens de zwangerschap, krijgen ze veel gezondheidsproblemen.

Taskila geeft voorlichting aan vrouwen en meisjes

Gezondheidszorg is schaars in de bergen. Dankzij de auto die Taskila van MIVA kreeg, organiseert ze medische kampen in de dorpen en in geval van nood kan iemand naar de dichtstbijzijnde kliniek gebracht worden. Zo redt de auto zelfs levens.

Over onverharde bergwegen

Voordat de MIVA auto er was liepen Taskila en haar collega’s urenlang over grotendeels onverharde wegen om kwetsbare meisjes en hun families te bereiken. Dankzij de auto kunnen ze nu meer mensen bereiken met hulp, gezondheidszorg en onderwijs.

Zin & MIVA Reportersreis

In maart bezocht het Zin&MIVA Reportersteam het project van Taskila. Het vele werk dat wordt verricht in de afgelegen bergdorpen maakte op hen diepe indruk. Lees hier over hun bezoek aan Nepal.

  • Deel deze pagina

Help je mee mensen zoals Taskila te steunen?

Welk bedrag wil je doneren?

Meer projecten

Tina verkoopt schoenen op de markt

“Als je meisjes onderwijst, onderwijs je de hele samenleving!”

Lees meer
Kinderen krijgen les naast de stations

Bus geeft straatkinderen toekomst

Lees meer
Maandverband Kenia

Auto zorgt voor gelijke kansen in Kenia

Lees meer

Wil je niets missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.