Zonder vervoer loopt men vijf uur met een rolstoel op de rug om een kind te helpen.

Zoek jij een leuke stageplek?

17 juni 2019
  • Deel deze pagina

Stagelopen bij MIVA

Begin februari startte ik samen met medestagiaire, Roos, mijn stage bij MIVA. We kregen allebei onze eigen werkplek met een eigen computer en een gezamenlijke telefoon, een tasje van MIVA met wat informatieboekjes erin en een snoepdoosje van Autodrop (partner van MIVA).

Roos en ik hadden allebei een andere begeleider en andere werkzaamheden, maar werkten ook weleens aan gezamenlijke projecten. Roos’ stage was gericht op offline communicatie en evenementen en ik was vooral online bezig met bijvoorbeeld de website en de Facebookpagina. Vol goede moed begonnen we aan onze stage.

Stagiaires Roos en Mascha
Links: Roos, rechts: Mascha

Verantwoordelijkheidsgevoel wordt gewaardeerd

De week begon met een voortgangsgesprek. Alle projecten waar ik op dat moment mee bezig was werden besproken, maar natuurlijk werd er ook over het weekend gepraat. Na het gesprek ging ik weer verder met mijn werkzaamheden. Bij MIVA krijg je als stagiair jouw eigen projecten. Deze projecten kunnen klein zijn, maar ook heel erg groot. Laat je zien dat je een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebt? Dan worden jouw werkzaamheden steeds groter en belangrijker.

Hoogtepunt van de stage

Een van de grotere, belangrijke projecten die ik zelfstandig op mij mocht nemen was het realiseren van een nieuwe website voor Vrienden van Pater Peeters. Dit is een stichting die sinds 1 april onder MIVA valt. Tijdens het creëren van deze site hield ik tussentijds mijn leidinggevende op de hoogte en schakelde ik met de juiste personen.

Het voormalige bestuur van de stichting kwam bij MIVA op kantoor voor de officiële overdracht. Aan hen mocht ik de nieuwe website presenteren. Iedereen was enthousiast en vond de website erg mooi. Dit was zeker een hoogtepunt. Benieuwd? Neem dan eens een kijkje op www.vriendenvanpaterpeeters.nl.

Vrienden van Pater Peeters bestuur

Oja! Ik ben een stagiaire

Het enige waardoor ik werd herinnerd dat ik stagiaire was, was het onderzoek dat ik voor school heb geschreven en uitgevoerd. Ik deed een onderzoek naar de interne huisstijl voor zowel MIVA als het Liliane Fonds, omdat zij samen in één pand werkzaam zijn.

Naar aanleiding van dit onderzoek werd een gezamenlijk logo voor MIVA en het Liliane Fonds gecreëerd. Dit logo is daadwerkelijk geïmplementeerd. Buiten deze schoolopdracht om voelde ik mij een echte medewerker in het MIVA team.

Terugblik

Mijn stage is nu afgelopen en ik ben echt ontzettend blij dat ik deze bij MIVA heb mogen lopen. Als ik aan de periode terugdenk, is dat met een heel erg tevreden gevoel. Niet alleen omdat ik mezelf heb kunnen ontwikkelen. Ook omdat het gewoon een erg leuke, veelzijdige stage is geweest, waar ik veel vrijheid kreeg en ik écht werd gezien als onderdeel van het team.

Zoek jij een leuke stageplek?

MIVA is momenteel op zoek naar een stagiaire voor de nieuwe stageperiode. We zoeken een stagiaire(e) Online Marketing en Communicatie vanaf januari/februari 2020. Benieuwd? Kijk dan meteen of deze stagevacature bij jou past!

  • Deel deze pagina

Meer nieuws

Foto bureau Renate

Stage lopen vanuit huis, hoe is dat nou?

Lees meer
stagiaire Romy op haar thuiswerkplek

Stage tijdens een gedeeltelijke lockdown

Lees meer
Foto Anne thuiswerken

Stagelopen in quarantaine

Lees meer

Wil je niets missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.