Foto bureau Renate

Stage lopen vanuit huis, hoe is dat nou?

20 april 2021
  • Deel deze pagina

Nieuwe stage

Het is nu al een tijdje in de wereld en er gaat geen dag meer voorbij dat we er niet mee bezig zijn, corona. Vanaf februari ben ik begonnen met stage lopen bij MIVA en ook hierbij was er geen ontkomen aan: werken vanuit huis. Maar hoe is dat nou?

Stage lopen in coronatijd

Ik ben Renate, de nieuwe stagiaire van online communicatie bij MIVA. Sinds februari ben ik al druk bezig met stage lopen en de eerste weken vond ik erg spannend. Dit is de eerste keer dat ik stage mag gaan lopen, waardoor ik nog geen idee had wat ik kon gaan verwachten. Daarnaast kwam er ook meteen bij dat ik alles vanaf thuis moest gaan doen.

Nu een paar weken verder heb ik mijn draai gevonden en vind ik de taken waar ik me mee bezig mag houden erg leuk. De taken waar ik dagelijks veel mee bezig ben zijn de website, social media en de nieuwsbrief. Wat ik het leukste vind om hiervan te doen is social media, omdat ik hierbij ook zelf berichten mag schrijven. Van idee bedenken om over te schrijven, tot het plaatsen op social media.

Contact vanaf thuis

Wat mij erg heeft geholpen is de goede communicatie met mijn stagebegeleider. Al vanaf het begin nam ze mij overal mee doorheen, waardoor ik het goed kon oppakken. Daarnaast zijn ook alle collega’s erg aardig en uitnodigend, waardoor ik me goed op me gemak voel en genoeg vragen durf te stellen.

Iets wat je natuurlijk wel mist als je vanaf huis werkt, is het informele contact. De korte en vaak onzinnige gesprekjes die je voerde bij het koffie apparaat. Gelukkig hebben ze bij MIVA hier ook genoeg oplossingen voor gevonden. Samen met mijn stagebegeleider heb ik dagelijks contact via Ms-teams. Daarnaast is er ook een keer per week een ‘Hoe is het nu met’ meeting, waarbij we allemaal kunnen vertellen hoe het met ons gaat. Dit zorgt ervoor dat je elkaar toch regelmatig spreekt en elkaar ook beter leert kennen.

Online meeting stagiaires

Niet alleen, maar samen stage

Een groot voordeel aan mijn stage bij MIVA is dat ik niet alleen stage hoef te lopen. Naast dat ik stage loop bij de online communicatie, is er ook een stagiaire voor algemene communicatie. Deze plek wordt momenteel gevuld door Manon. Als stagiaire van algemene communicatie houdt Manon zich veel bezig met de samenwerkingen met hogescholen, het jaarverslag en diverse teksten schrijven. Naast al deze activiteiten krijgen wij ook soms opdrachten samen, super gezellig! Zeker nu al het werk vanaf thuis is, is het erg fijn om elkaar zo toch nog regelmatig te spreken en niet alles alleen te hoeven doen.

Voordelen aan thuis werken

Naast dat het niet altijd heel fijn is om vanaf thuis te werken, zitten er toch wel een paar voordelen aan:

  • Je kunt de hele dag in je jogging broek rondlopen, want op camera zie je alleen elkaars bovenkant. Dus geen outfit stress meer.
  • Geen reistijd. Het enige wat je in de ochtend hoeft te doen is uit je bed stappen, laptop aan zetten en aan het einde van de dag sluit je je laptop weer en loop je naar beneden en dan ben je alweer thuis.
  • Eten binnen handbereik. Wanneer je honger begint te krijgen is het enige wat je hoeft te doen naar je keuken te lopen en je hebt heel je voorraad bij de hand.
  • Je bent lekker flexibel, je kan werken waar je wilt!

Voor nu

Voor nu moeten we het doen met wat we hebben en hier het beste van maken. Wie weet dat we over een tijdje wel weer een paar dagen in de week naar kantoor mogen!

Zou jij bij MIVA stage willen lopen? Vanaf september zoekt MIVA weer nieuwe stagiaires. Bekijk hieronder de vacatures en hopelijk start jij je stage vanaf kantoor, succes met de zoektocht!

  • Deel deze pagina

Meer nieuws

stagiaire Romy op haar thuiswerkplek

Stage tijdens een gedeeltelijke lockdown

Lees meer
Stage bij MIVA

Stage lopen bij MIVA, hoe is dat?

Lees meer
Zonder vervoer loopt men vijf uur met een rolstoel op de rug om een kind te helpen.

Zoek jij een leuke stageplek?

Lees meer

Wil je niets missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.