stagiaire Romy op haar thuiswerkplek

Stage tijdens een gedeeltelijke lockdown

16 november 2020

Stage lopen tijdens corona. Het vergt duidelijke afspraken, zelfstandigheid en doorzettingsvermogen. Ik begon eind augustus met mijn stage bij MIVA. Niet wetende dat ik een maand later fulltime thuis zou werken…

Inwerken tijdens corona

Mijn beweegredenen voor MIVA? Simpel. Ik wilde graag bij een klein bedrijf stage lopen. Een breed takenpakket en een informele werksfeer horen hierbij. Daarnaast wilde ik tijdens mijn werkzaamheden het gevoel hebben dat ik kon bijdragen aan het grotere geheel. Ik had er zin in. Helaas leven we in tijden van de coronacrisis en zou een deel van mijn stage een thuiswerkstage worden. Ik heb toch een beetje geluk gehad. Tijdens mijn eerste stagemaand, ben ik 1 á 2 dagen in de week op kantoor geweest. Dit hielp ontzettend bij het inwerkproces.

Maar toen kwam dat bericht…

Er kwamen aangescherpte maatregelen. Dit had voor iedereen gevolgen, zo ook voor mijn stage. Ik moest nu fulltime thuis gaan werken. Eenmaal vier weken thuis aan het werk en ik moet zeggen dat het nog steeds erg wennen is. Elke dag in de zelfde omgeving zitten, vraagt om wat doorzettingsvermogen. Gelukkig spreek ik mijn stagebegeleidster iedere dag twee keer om elkaar op de hoogte te houden van de stand van zaken. Stiekem is het ook best fijn om dan weer een gezicht te zien, ondanks dat dit online is.

stagiaire Romy op haar thuiswerkplek

Elke dag is joggingspak dag

Mijn trouwe viervoeter is weer blij, wanneer ik s’ochtends naar beneden kom gelopen met beide laptops in de hand. Concentreren blijft lastig, wanneer ze weer voor de zoveelste keer haar bal op mijn schoot neerlegt. Gelukkig heb ik zo’n breed takenpakket, dat het nooit saai is. En stiekem een dagje in je joggingsbroek willen lopen? Dat kan, niemand die je doorheeft.

stagiiare Romy met haar hond

Vertrouwen

Ik krijg al sinds de start vanuit alle collega’s het gevoel van vertrouwen. Dit zorgt er niet alleen voor dat ik in mezelf ga geloven, maar ook als een extra stukje motivatie. Bij MIVA ben ik echt een collega. Er is veel ruimte voor eigen inbreng, waardoor ik ook met ideeën durf te komen.

Mijn tips voor stage tijdens corona:

  • Maak duidelijke afspraken. Hierdoor heb je niet alleen houvast gedurende de dag, maar kun je zelfstandig aan het werk.
  • Bel elkaar meerdere keren op de dag. Niet alleen voor je takenlijst, maar ook voor dat sociale praatje.
  • Wees nieuwsgierig en stel veel vragen! Zo toon je initiatief en leer je het bedrijf sneller kennen.
  • Ga tussen de middag lekker buiten een rondje lopen. Goed om eventjes achter je laptop vandaan te komen.
werkplek stagiaire Romy

Dus waar wacht je nog op? Kom ook stage lopen bij MIVA! Vanaf september 2021 heeft MIVA weer twee stageplekken beschikbaar.

Meer nieuws

Foto bureau Renate

Stage lopen vanuit huis, hoe is dat nou?

Lees meer
Foto Anne thuiswerken

Stagelopen in quarantaine

Lees meer
Zonder vervoer loopt men vijf uur met een rolstoel op de rug om een kind te helpen.

Zoek jij een leuke stageplek?

Lees meer