Stagelopen in quarantaine

In februari begon ik met mijn stage bij Stichting MIVA. Op kantoor kreeg ik mijn eigen werkplek. Hier zou ik 5 maanden gaan werken en mezelf ontwikkelen op het gebied van online communicatie. Toch loopt het nu even anders dan gedacht.

Thuiswerken

Begin maart kreeg ik in de ochtend een berichtje van mijn begeleider. In verband met Corona moet iedereen zoveel mogelijk thuis werken, zo ook ik. Er werd voor mij geregeld dat ik ook thuis aan de slag kon. Het was wel even lastig. Ik moest opeens van mijn thuis een werkplek maken. Uiteindelijk heb ik een plek gevonden waar ik geconcentreerd aan het werk kan.

Thuiswerken aan bureau

Mijn werkzaamheden

Tijdens mijn stage ben ik vooral bezig met werkzaamheden op het gebied van online communicatie. Bij MIVA krijg je een breed takenpakket. Zo ben ik verantwoordelijk voor social media als Facebook en LinkedIn. Ik bedenk en schrijf de berichten die op social media geplaatst worden. Verder ondersteun ik bij het plaatsen van berichten op de website en het opstellen van de digitale nieuwsbrief. Het is fijn dat ik veel vrijheid krijg voor mijn werkzaamheden en mezelf verder kan ontwikkelen op het gebied van communicatie.

To do lijst

Communicatie is belangrijk

Tijdens het thuiswerken moet je anders met elkaar communiceren. Je kunt namelijk niet even bij een collega langs gaan om iets te vragen of een praatje te maken. Het is belangrijk dat je goed contact houdt met elkaar. Via Skype bespreek ik iedere dag met mijn begeleider wat de voortgangen zijn. Ook hebben we iedere week Skype gesprekken met het MIVA-team. Hier houden we elkaar op de hoogte en kunnen we elkaar een hart onder de riem steken in deze moeilijke tijd.

Skype-20200605-095925

En hoe verder?

Mijn stage periode loopt nog tot eind juni. Gelukkig gaat de online wereld gewoon door en kan ik ook thuis nog veel doen. We wachten met zijn allen af wat de maatregelen zijn van de overheid. Ik hoop dat ik nog naar kantoor kan komen voordat mijn stage erop zit. Ik weet in ieder geval dat dit een stage is die ik nooit zal vergeten!

Opzoek naar een leuke stageplek?

MIVA is opzoek naar nieuwe stagiaires voor de nieuwe stageperiode. Wij zijn opzoek naar studenten voor stagiair(e) Online Communicatie en stagiair(e) Communicatie vanaf september 2020. Interesse? Bekijk de stagevacatures!

Send this to a friend