Studenten ROC Amsterdam zetten zich in voor MIVA

Een uitdagend project

In het begin van de Coronacrisis ontvangt MIVA een hartverwarmend telefoontje. Een docent van de opleiding ‘Event Producer’ van het ROC van Amsterdam zoekt een nieuw project voor zijn studenten. Slechts enkele dagen later krijgt de samenwerking een vliegende start.

Evenementen organiseren in Corona-tijd

Zo’n 25 studenten worden in razend tempo digitaal thuis voorgelicht over MIVA. Naast de succesvolle jarenlange samenwerking met Hogeschool Leiden is dit voor het eerst dat MIVA samenwerkt met ROC Amsterdam. De studenten gaan in het kader van hun studie verschillende fondsenwervende evenementen organiseren om geld op te halen voor pionier Fronille uit Rwanda. Ze worden daarbij uitgedaagd. Want in deze bijzondere tijd bereiden ze voornamelijk online evenementen voor.

ROCvA_logo_BASIS

Pionier Fronille uit Rwanda

Het project dat centraal zal staan tijdens de evenementen is dat van Pionier Fronille uit Rwanda. Na de verschrikkelijke jaren van genocide in Rwanda bleef een gespleten gemeenschap over. Samen met haar tien medezusters bemiddelt Zuster Fronille tussen voormalige Hutu en Tutsi stammen.

“Het is mijn roeping om de mensen in mijn gemeenschap in vrede naast elkaar te laten leven” vertelt zuster Fronille op een vrolijke, open en bevlogen manier. Ze is het stereotype pionier in hart en nieren.

Online bingo en digitale veilingen

De studenten zijn in groepen al flink gestart met brainstormen. Dat leverde veel leuke en creatieve ideeën op; van online bingo´s tot digitale veilingen. We horen nog hoe en wanneer de evenementen tot uitvoering komen. Dat vermelden we uiteraard op deze website.

Wij wensen de studenten heel veel succes!

Send this to a friend