Studenten ROC Amsterdam halen 1500,- op voor stichting MIVA

23 studenten van de opleiding Event Producer aan het ROC van Amsterdam hebben €1500,- opgehaald voor stichting MIVA. Ze deden dit door verschillende online evenementen te organiseren. De opbrengsten zijn voor een auto voor zuster Fronille in Rwanda. Zij ziet het als haar roeping om de gemeenschap in Rwanda in vrede naast elkaar te laten leven na de genocide in 1994.

MIVA blij met ontvangst cheque ROC Amsterdam - foto Maroeska Wijsbeek

Acht fondsenwervende online evenementen

De oorspronkelijke live producties van de studenten werden afgelast vanwege corona. Er moesten nieuwe opdrachten komen die ook online uitgevoerd konden worden. Op 25 maart startte gelukkig een mooi project in samenwerking met MIVA. De studenten kregen alle benodigde informatie om een evenement in het teken van zuster Fronille te kunnen organiseren.

Acht groepen gingen aan de slag om een online fondsenwervend evenement te organiseren. Per groep bedachten de studenten een concept dat ook daadwerkelijk uitgevoerd werd. Ze organiseerden verschillende evenementen waaronder een online quiznight, online wandeltocht en een online workshop kaarsen maken.

Studenten ROC Amsterdam overhandigen cheque aan MIVA - fotograaf Maroeska Wijsbeek

Vervoer voor zuster Fronille

In Rwanda is na de verschrikkelijke jaren van genocide een gespleten gemeenschap overgebleven. Samen met haar tien medezusters bemiddelt Zuster Fronille tussen voormalige Hutu en Tutsi stammen. Met het geld dat de studenten ophalen via hun evenementen kan zuster Fronille ondersteund worden met een tweede auto. Daarmee kunnen zij en haar medezusters meer gemeenschappen bereiken.

Totaalbedrag €1500,-

Op 1 juli namen Geertje van der Beele en Jos Willems van MIVA de cheque met het totaalbedrag van €1500 in ontvangst. MIVA is ontzettend dankbaar voor de inzet van de studenten. Geertje van der Beele: “Het is ongelofelijk hoe professioneel deze studenten en projectleiders aan het werk zijn gegaan, om dit in deze tijd voor ons te doen. We zijn erg blij met deze samenwerking.”

Na de cheque-overhandiging had MIVA nog een verrassing voor de studenten: een persoonlijk dankwoord van Zuster Fronille uit Rwanda in de vorm van een opgenomen video.

Over MIVA

MIVA helpt dit jaar al 85 jaar mensen in ontwikkelingslanden hun bestemming te bereiken door hen te voorzien van vervoers- en communicatiemiddelen.

Send this to a friend