MIVA kerkcollecte 2019 vraagt aandacht voor meisjes in Kameroen

Persbericht – Op 24 en 25 augustus 2019 vindt de jaarlijkse MIVA-collecte in de katholieke kerken plaats. Dit jaar vragen wij uw aandacht voor meisjes in Kameroen.

De bestemming van Zuster Clementine

Zuster Clementine woont in Bangang, Kameroen. De inwoners van dit gebied hebben sterk geleden aan de gevolgen van de ziekte aids. Er is een hele generatie verloren gegaan. De kinderen van deze generatie zijn eenzaam achtergebleven zonder ouders. Zuster Clementine trekt zich het lot van deze kinderen aan.

Meisje die geholpen worden door Zuster

Vaardigheden geven meisjes een toekomst

De achtergestelde meisjes krijgen hulp in het ontwikkelen van hun vaardigheden. In een sober klooster, geen stromend water, geen toilet, soms elektriciteit vangt Zuster Clementine deze meisjes op. De achtergestelde meisjes krijgen hulp in het ontwikkelen van hun vaardigheden. Ze krijgen naailes, computerles of leren kappersvaardigheden.

Dankzij Zuster Clementine hebben zij weer kans op een mooie toekomst. Zuster Clementine: ‘Een glimlach toveren op het gezicht van de meisjes, daar doe ik het voor’. Zuster Clementine bezoekt kansarme gezinnen en kinderen. Zij geeft ze de zorg die zo hard nodig is.

Marvelous met moeder en oma

Marvelous kan nu staan

De 3-jarige Marvelous is geboren met een afwijking aan haar benen. Zuster Clementine zorgde dat ze geopereerd kon worden. Met een auto van MIVA kon zij Marvelous en haar familie bereiken. In Kameroen zijn er gelukkig meer mensen als zuster Clementine. Voor hen zijn er in 2019 nog zes auto’s nodig.

Marvelous met oma

Over MIVA

In veel landen zijn basisvoorzieningen als gezondheidszorg en onderwijs onbereikbaar voor de meest kwetsbaren. Gelukkig zijn er lokale mensen die zich inzetten om anderen te helpen. MIVA ondersteunt deze mensen met onmisbare vervoers- en communicatiemiddelen.

Send this to a friend