Leidse studenten halen €15.146,13 op voor stichting MIVA

PERSBERICHT: De afgelopen twee maanden organiseerden 55 studenten van de opleiding Communicatie van Hogeschool Leiden, zeven evenementen voor MIVA. De leerlingen haalden hiermee in totaal €15.146,13 op. Met dit bedrag kan MIVA sociaal werker Albert ondersteunen met een auto. Albert strijdt in Zimbabwe voor de acceptatie van kinderen en jongeren met een beperking.

Groepsfoto van Leidse studenten tijdens een evenement

Zeven evenementen

Op 3 september 2018 trapten de tweedejaars studenten het project af op het kantoor van MIVA in ‘s-Hertogenbosch. In groepen richtten de leerlingen eigen evenementenbureaus op. Ze bedachten per groep een concept en brachten deze daadwerkelijk tot uitvoer. Er kwamen zeven evenementen tot stand. De evenementen waren zeer afwisselend van aard. Zo organiseerden de studenten onder andere een brunchshow, een muziekavond, een veiling en een truckfestival.

Leidse studenten houden een bingo tijdens een van de evenementen

Auto voor Albert

In Zimbabwe komt het veelvuldig voor dat kinderen met een handicap niet naar school gaan. Albert strijdt voor de acceptatie van kinderen en jongeren met een beperking, bijvoorbeeld door het geven van voorlichting. Ook helpt hij de jongeren na hun schooltijd een inkomen te verdienen. Met het geld dat de studenten hebben opgehaald, kan MIVA de auto aanschaffen die Albert nodig heeft. In Zimbabwe zijn de wegen doorgaans slecht en zijn de afstanden groot. Met een auto kan Albert nog meer kinderen en hun ouders bereiken.

Studenten-HS-leiden-spelen-Djembe-met-een-groep-mensen

Totaalbedrag

Op 19 november namen Geertje van der Beele en Fréderique Castelijns van MIVA de cheque met het totaalbedrag van €15.146,13 in ontvangst. MIVA is ontzettend dankbaar voor de inzet van de studenten. Fréderique Castelijns vertelt: ‘’De studenten zijn vol enthousiasme en passie aan de slag gegaan, dit mooie bedrag is daar het resultaat van!’’

MIVA helpt al meer dan 80 jaar mensen in ontwikkelingslanden hun bestemming te bereiken door hen te voorzien van vervoers- en communicatiemiddelen.

Send this to a friend