MIVA zet zich in tegen kinderarbeid

Kinderarbeid komt veel voor. Wereldwijd zijn er 168 miljoen kinderen die werken en niet naar school gaan. Dat is 11% van alle kinderen in de wereld. Meer dan de helft van deze kinderen doet erg risicovol werk, bijvoorbeeld in de prostitutie, fysiek zeer zwaar werk of werk met giftige stoffen.

Wat is kinderarbeid?

Maar wat is kinderarbeid eigenlijk? Van kinderarbeid is sprake als kinderen een belangrijk deel van de dag (of nacht) werk verrichten. Vaak is dit slecht betaald werk, en in een aantal situaties worden de kinderen helemaal niet betaald.

In welke landen komt kinderarbeid voor?

In Azië, en met name India, komt kinderarbeid het meeste voor. In veel landen in Afrika werkt meer dan 21% van de kinderen (landen beneden de Sahara). De meeste kindarbeiders, 98 miljoen, werken in de landbouw (59%), ruim 56 miljoen kinderen werken in de dienstverlening of industrie. Bijna 70% verricht onbetaald kinderarbeid en werkt mee met de familie. (cijfers van ILO/International Labor Organization, 2012).

MIVA steunt mensen die strijden tegen kinderarbeid. Zij maken ouders en de maatschappij bewust van de gevaren van kinderarbeid en zorgen voor onderwijs.

Schrijf je in voor de MIVA nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Send this to a friend