Vrachtwagen laat gehandicapten meetellen


Rebecca en haar team halen gehandicapten uit hun isolement


Land
Nicaragua

Werkveld
Mensenrechten/Gehandicapten

Rebecca strijdt voor gelijke kansen

Onderwijs voor een blinde jongen of de kans op een baan voor een vrouw in een rolstoel: In Nicaragua is dat niet vanzelfsprekend. Om daar verandering in te brengen is zuster Rebecca de organisatie Familias Especiales (Bijzondere Families) gestart. Ze steunt hiermee niet alleen de persoon met de handicap, maar de hele familie.

Zuster Rebecca Trujillo strijdt voor gelijke kansen

Rebecca: “Ik wil dat kinderen en volwassenen met een handicap dezelfde mogelijkheden hebben als andere mensen”

Zuster Rebecca heeft een droom: ze wil dat kinderen en volwassenen met een handicap dezelfde mogelijkheden hebben als andere mensen. Rebecca en haar team doen er alles aan om kinderen uit hun isolement te halen. Er is onderwijs, fysiotherapie en begeleiding bij de voeding. De stichting heeft al ruim 1.200 families geholpen.

In het opvangcentrum krijgen de gehandicapte kinderen onderwijs en fysiotherapie

Voor volwassenen met een handicap zijn er werkgelegenheidsprojecten. Het recycle-centrum voor plastic en oud papier is hier een mooi voorbeeld van. Wekelijks halen 50 mensen met een handicap 20.000 kilo papier op. De burgemeester heeft het centrum inmiddels zelfs benoemd tot officieel punt voor papierrecycling.

Wekelijks wordt er 20.000 kilo papier opgehaald.

Zuster Rebecca kon dankzij MIVA een vrachtwagen aanschaffen. Hiermee functioneert het recyclecentrum beter dan ooit te voren. Met de vrachtwagen brengt ze ook de kinderen en hun ouders naar de therapieën. We zijn blij dat we Rebecca kunnen steunen in haar geweldige werk voor deze bijzondere families in Nicaragua.

Door nu te doneren help je mensen zoals Rebecca hun bestemming te bereiken.

Send this to a friend