Ecide kan dankzij auto 126 families helpen

Mobiele gezondheidszorg en vaccinaties dankzij auto

“Door de nazorg en adviezen die we ontvangen van Ecide hebben we vertrouwen in de toekomst.”

Auto
Kameroen
Gezondheidszorg
  • Deel deze pagina

Mobiele gezondheidszorg en vaccinaties dankzij auto

Pionier Ecide is veldwerker van het CBR Baptist Hospital in Kameroen. Het ziekenhuis is gespecialiseerd in oogzorg. Het is geen rijk ziekenhuis, maar de mensen zijn gedreven zich in te zetten voor anderen. Voor de allerarmsten is het krijgen van gezondheidszorg in Kameroen niet vanzelfsprekend. Ze hebben zelf geen geld om de zorg te betalen. Ecide ziet het als haar bestemming om deze mensen te helpen.

Het ziekenhuis

In het ziekenhuis is er naast oogzorg veel aandacht voor voorlichting over familieplanning, gezondheid tijdens de zwangerschap en gezondheid van het gezin. Dat gebeurt niet alleen in het ziekenhuis, maar ook in de omgeving.

Voor de allerarmsten die in de afgelegen gebieden wonen is een reis naar het ziekenhuis onbetaalbaar. De MIVA-auto wordt twee keer per week gebruikt voor het geven van vaccinaties aan jonge kinderen.

Ecide biedt nazorg aan families

Op bezoek bij families

Ecide bezoekt minimaal drie families per dag, vijf dagen in de week. Ze doet controles na een operatie. Ook helpt ze families met onderwijs, doktersbezoek en eventueel financieren van hulp. In totaal zijn er 126 families afhankelijk van haar hulp. Zonder auto zouden een hoop van deze families geen zorg ontvangen.

Vertrouwen in de toekomst

Eén van de families die hulp ontving van Ecide is een gezin met twee visueel beperkte kinderen. Ze wonen in een hutje. De vader zorgt voor het gezin. Met een beetje landbouw rondom zijn huis probeert hij wat geld te verdienen. De moeder is depressief en is zonder medicijnen gevaarlijk voor de kinderen. De kinderen zijn 13 en 11 jaar oud.

Familie ontving hulp van Ecide

“Mijn dochter begon op haar vierde vreemd te lopen, dat kwam omdat ze ineens minder zicht had. Ik bracht haar naar het ziekenhuis. Ze kon bijna niets meer zien” aldus de vader. Direct werd ook haar broer getest. Hij had inmiddels dezelfde ziekte, maar nog in een eerder stadium.

“Gelukkig kon het ziekenhuis hem opereren en kan hij nog voor een groot gedeelte zien. Door de nazorg en adviezen die we ontvangen van Ecide hebben we vertrouwen in de toekomst.”

Ecide is heel blij dat ze dit werk mag doen: “Het geeft mij zo veel voldoening wanneer ik zie hoeveel verschil mijn hulp maakt voor deze families.”

Ziekenhuis gespecialiseerd in oogzorg

Nog twee auto’s

MIVA ondersteunde Ecide met een auto. Er zijn in Kameroen nog twee auto’s nodig, zodat veldwerkers als Ecide deze noodzakelijke hulp kunnen bieden aan families. Help je mee met een donatie om gezondheidszorg in Kameroen voor de allerarmsten bereikbaar te maken?

  • Deel deze pagina

Ja, ik steun MIVA zodat meer mensen zoals Ecide hun bestemming bereiken.

Welk bedrag wil je doneren?

Meer projecten

Zuster Clementine en Marvelous

Auto bezorgt meisjes weer een toekomst

Lees meer
Pionier Lina bij de mobiele bieb in Bangladesh

Iedereen hoort erbij dankzij mobiele bibliotheek

Lees meer
Collecte 2022: Pionier Geofrey in Tanzania

Medische zorg voor de meest kwetsbaren in Tanzania

Lees meer

Wil je niets missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.