Land
Zimbabwe

Werkveld
Vrouwenrechten

Vrouwen op eigen benen

Constance werkt voor WAP (Women’s Advocacy Project), een organisatie die de belangen van vrouwen behartigt in Zimbabwe. Vrouwen in Zimbabwe zijn vaak zeer afhankelijk van familie of van hun man en gedwongen (kind)huwelijken komen veel voor. Constance helpt vrouwen een eigen bedrijfje op te zetten. Zo verdienen ze een eigen inkomen en zijn zij onafhankelijk.

kippenfarm

Kippenhouderij

Vorig jaar hielp Constance 40 vrouwen, vooral weduwen en alleenstaande moeders, om een kippenhouderij op te starten. Met dit eigen bedrijfje van 200 à 400 kippen kunnen de vrouwen niet alleen in hun eigen levensbehoeften en die van hun gezin voorzien, maar ook een eigen inkomen verdienen. Dit jaar wil Constance nog 80 vrouwen helpen, aan kippen, maar ook aan groente- en fruittuinen. Constance vraagt aan MIVA een auto om de achtergestelde meisjes en vrouwen te kunnen bereiken.

vrouwen en kippen

Dankzij Autodrop kilometers maken in Zimbabwe

Autodrop is enthousiast over de projecten die MIVA steunt en heeft besloten een auto te financieren voor pionier Constance in Zimbabwe. Dankzij Autodrop kan Constance kilometers maken in Zimbabwe, waar nauwelijks openbaar vervoer is, en een auto onmisbaar is om deze vrouwen te bereiken.

auto met sticker
Send this to a friend