Auto maakt kliniek in sloppenwijk mogelijk


"Mijn droom is gezondheidszorg naar de sloppenwijk te brengen"


Land
Liberia

Werkveld
Gezondheidszorg

Gezondheidszorg voor bewoners van de sloppenwijk

De bewoners van de sloppenwijk hebben geen geld om naar de dokter of het ziekenhuis in de stad te gaan. Daarom wil Peter de gezondheidszorg naar hen brengen. Zijn droom is een kliniek in de sloppenwijk waar vrouwen veilig kunnen bevallen en kinderen gratis vaccinaties krijgen.

Broeder Peter is iemand met een bijzondere bestemming. Hij hielp in Sierra Leone een ziekenhuis opnieuw opbouwen na de burgeroorlog. Nu doet hij hetzelfde in Liberia na de Ebola-crisis.

Geen geld om naar de dokter te gaan

Het ziekenhuis geeft mobiele hulp aan de bewoners van de sloppenwijk New Kru Town. Hier wonen ruim 200.000 mensen in gammele huisjes van spaanplaat. De bewoners van de sloppenwijk zijn arm, heel erg arm. Ze hebben geen geld om een dokter te betalen. Laat staan om helemaal naar het ziekenhuis in de stad te gaan.

St. Jospeph's Catholic N.K.T Health Center

“Ik wil een plek ontwikkelen waar vrouwen veilig kunnen bevallen. En waar we kinderen gratis kunnen behandelen.”

Liberia is nu Ebola-vrij, maar in de sloppenwijk is de behoefte aan zorg niet minder. HIV, Aids en Malaria zijn aan de orde van de dag. Peter wil daarom de lokale kliniek in de sloppenwijk nieuw leven inblazen. “Ik zie het als mijn bestemming om gezondheid naar de mensen van New Kru Town te brengen. Ik wil een plek ontwikkelen waar vrouwen veilig kunnen bevallen. En waar we kinderen gratis kunnen behandelen.” aldus Peter.

De bewoners zijn afhankelijk van deze kliniek. Verpleger Tobayos vertelt: “Iedereen in de wijk richt zich tot deze kliniek; voor bevallingen, voor noodhulp, voor goede zorg voor de mensen, in het bijzonder moeders en kinderen.”

dokter-houdt-consult-op-de-kliniek

Zonder auto is hulp onmogelijk

Vervoer is onmisbaar om de verplegers en medicijnen naar de kliniek te brengen. En om de zieke mensen van de sloppenwijk naar het ziekenhuis in de stad te brengen. Peter vraagt aan MIVA een auto. Daarmee kan hij ruim 20.000 mensen per jaar helpen. Help jij Peter met een donatie om zijn bestemming te bereiken?

Send this to a friend