Alfa in Congo

Voortzetting bestemmingsfondsen Pater Peeters en Pater Balemans

25 maart 2024
  • Deel deze pagina

Vanaf 2024 zet MIVA het belangrijke werk van Pater Frans Balemans en Pater Jan Peeters voort in Burkina Faso en Congo, én in andere landen op plekken waar hulp dringend nodig is.

Het Pater Balemans Fonds

Het Pater Balemans Fonds was sinds 2017 een bestemmingsfonds van Stichting MIVA. Pater Frans Balemans was in Burkina Faso op weg met een missie, net als MIVA-hulpverleners die zich onbaatzuchtig inzetten om de wereld voor de meest kwetsbaren een beetje beter te maken.

Stichting Vrienden van Pater Peeters

In 2019 nam Stichting MIVA ook de fondsenwerving, administratie en monitoring van Vrienden van Pater Peeters over in de vorm van een bestemmingsfonds. Vrienden van Pater Peeters werkte in Congo vanuit het geloof dat kinderen de toekomst in handen hebben. Door hen een grotere zelfredzaamheid te geven zijn zij in staat een verschil te maken in Congo.

Het werk leeft voort

Stichting MIVA blijft het werk van Pater Balemans en Pater Peeters voortzetten, echter vanaf 2024 niet meer onder een apart fonds. MIVA blijft de allerarmsten steunen, door het bereikbaar maken van onderwijs en gezondheidszorg op de meest afgelegen plekken. In Burkina Faso, Congo én in andere landen, op plekken waar hulp dringend nodig is.

Rekeningnummer bestemmingsfondsen

Het rekeningnummer van het Pater Balemans Fonds en Vrienden van Pater Peeters blijft bestaan. Alle giften die nog binnenkomen op NL37 INGB 0000 6801 00 en NL78 INGB 0004 0505 00 komen ten goede aan het bereikbaar maken van onderwijs en gezondheidszorg voor de meest kwetsbaren.

  • Deel deze pagina

Meer nieuws

kind met albinisme in klas

Witte huid in Afrika een vloek

Lees meer
hele-dorpen-lopen-uit-om-de-theaterboot-te-bekijken

Mensenrechten in Congo

Lees meer
Hogeschool Leiden haalt 16592euro op voor stichting MIVA

Leidse studenten halen €16.592,36 op voor stichting MIVA uit Den Bosch

Lees meer

Wil je niets missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.