Leidse studenten halen €16.592,36 op voor stichting MIVA uit Den Bosch

PERSBERICHT: De afgelopen maanden organiseerden 90 communicatiestudenten van Hogeschool Leiden fondsenwervende evenementen voor MIVA. En met succes: de leerlingen hebben in totaal €16.592,36 opgehaald! Een geweldig bedrag dat MIVA gaat inzetten voor een aangepaste schoolbus in Burkina Faso.

 

De studenten van Hogeschool leiden zijn trots op het resultaat

Een eigen evenementenbureau

Op 4 september trapten de studenten het project af in Den Bosch op het kantoor van MIVA. Elke projectgroep richtte een eigen evenementenbureau op. Hiermee gingen ze op zoek naar sponsoren voor hun fondsenwervende evenementen. Denk hierbij aan een Brunchinafaso Brunch en een dinershow: Roadtrip to Georges.

Het menu van de dinershow voor MIVA

Beste Evenement: Kunstveiling

De projectgroep Charity Movement wist met hun kunstveiling maarliefst € 3.597,57 op te halen. Zij ontvingen een prijs voor het beste evenement. Niet alleen vanwege de hoogste winst maar ook gebaseerd op de originaliteit van het concept. Het goed samenwerkende team zorgde met hun kunstveiling voor een win-winsituatie voor zowel de kunstenaars als de Burkinese schoolkinderen op.

Op 10 november namen Geertje van der Beele en Roxanne Fontanel van MIVA de cheque met het mooie totaalbedrag in ontvangst. MIVA is ontzettend blij met de inzet van de studenten. “Het is fantastisch om te zien wat de studenten in zo’n korte tijd hebben bereikt.” MIVA helpt al meer dan 80 jaar mensen in ontwikkelingslanden hun bestemming te bereiken door hen te voorzien van vervoersmiddelen.

De kunstveiling van CharityMovement leverde 3500 euro op voor MIVA

Schoolbus voor pionier Georges

De studenten zamelden met hun evenementen geld in voor schoolhoofd Georges uit Burkina Faso. De kinderen op zijn school komen uit moeilijk bereikbare gebieden in Burkina Faso. Ook zitten in elke klas 1 á 2 kinderen met een handicap. Het is voor veel van deze kinderen niet mogelijk om op school te komen. Met het geld wat de studenten hebben opgehaald kan MIVA een aangepaste schoolbus aanschaffen zodat Georges deze kinderen op kan halen voor school.

Send this to a friend