Studenten Hogeschool Leiden zetten zich online in voor MIVA-project in Bangladesh

Dit jaar een extra uitdaging

De opleiding Communicatie aan Hogeschool Leiden werkt al sinds 2016 met stichting MIVA. Ieder jaar organiseren studenten evenementen om geld op te halen voor het goede doel. Dit jaar doen ze dat voor pionier Anwar en hebben de tweedejaars studenten er een extra uitdaging bij. De fondsenwervende evenementen die ze gaan organiseren moeten namelijk allemaal online plaatsvinden.

Geertje presenteert over de samenwerking

Pionieren

Afstanden overbruggen zit MIVA in het DNA, maar dit jaar moet MIVA zelf ook pionieren door de maatregelen rondom corona. Dat betekent deels live en deels online contact met de ruim 80 studenten. MIVA trapte het studiejaar daarom vier keer live af in kleine groepen. Er werd een video getoond over de mooie samenwerking en het project van Anwar werd gepresenteerd. Om de studenten helemaal klaar te stomen organiseerde MIVA daarnaast een online college over fondsenwerving.

In kleine groepen maakten de studenten kennis met MIVA

Back-up Bangladesh

Met Back-up Bangladesh hopen wij de naamsbekendheid van MIVA te vergroten en een recordbedrag binnen te halen voor nieuwe ambulances op het vluchtelingenkamp. Wat ik goed en leuk vind aan het project, is dat we nu echt toewerken naar iets groots. Als het evenement voorbij is kunnen wij als projectgroep echt heel trots zijn op wat we hebben neergezet.

Jamie Jonkers
Tweedejaarsstudent Communicatie

Over de samenwerking

MIVA en hogeschool leiden werken al sinds 2016 met elkaar samen. In totaal is door de Hogeschool Leiden al voor ruim € 90.000,- gedoneerd aan MIVA. De studenten van dit jaar hopen het recordbedrag uit 2016 van maar liefst 21.000 euro te evenaren.

Send this to a friend