sfeerimpressie

Leidsche studenten halen recordbedrag op voor goed doel

21 november 2016
  • Deel deze pagina

Leidse studenten halen € 20.738,37 op voor goed doel

Leiden – Ruim 90 communicatiestudenten van Hogeschool Leiden hebben € 20.738,37 opgehaald voor ontwikkelingsorganisatie MIVA. Binnen tien weken organiseerden de studenten negen fondsenwervende evenementen. Op maandag 21 november namen Geertje van der Beele en Charlotte Groen van MIVA uit ’s-Hertogenbosch de cheque in ontvangst.

90 studenten, 9 evenementen

Negentig tweedejaars communicatiestudenten van Hogeschool Leiden organiseerden in korte tijd negen evenementen. Zij richtten een eigen evenementenbureau op, waarmee ze een concept bedachten en op zoek gingen naar sponsors. Zo organiseerden ze onder andere een Koffie-theesting, Busje Komt Show, Diepere Lading en een Busy Saturday.

Prijs voor beste evenement: Drive-India

De studenten van Eventmaster ontvingen een prijs voor het organiseren van het beste evenement. In de beoordeling werd gelet op de hoogte van de opbrengst én originaliteit van het evenement. De studenten organiseerden een Drive-India; een filmavond in ’t Goude Hooft in Den Haag. De avond startte met een film en werd gevolgd door een borrel met een veiling. In totaal haalde deze groep € 2714,57 op.

“De studenten hebben alle records verbroken!”

Op maandag 21 november namen Geertje van der Beele en Charlotte Groen van MIVA een cheque van € 20.738,37 in ontvangst. Hogeschool Leiden Communicatie vulde het bedrag aan tot € 21.000,-. MIVA is blij met de steun van deze studenten. Al meer dan 80 jaar helpt MIVA mensen in ontwikkelingslanden hun bestemming te bereiken door hen te voorzien van vervoersmiddelen.

Charlotte Groen vertelt: “Het is geweldig om te zien hoe hard de studenten hun best deden om zo veel mogelijk geld op te halen, en dat is ze gelukt. Deze studenten hebben alle records verbroken!”.

Nieuwe schoolbus voor Joseph

Dankzij de studenten kan MIVA Joseph helpen met een nieuwe schoolbus. Pionier Joseph zet zich in voor onderwijs voor de allerarmsten. Met zijn nieuwe bus kan hij kinderen naar school brengen. De bus dient ook om straatkinderen op te sporen en op te vangen.

Jouw school in actie?

Wil jij dat jouw school zich ook inzet voor het goede doel? Of wil je als onderdeel van je studie een inzamelingsactie of evenement opzetten voor MIVA? Dat kan! Neem contact op met Geertje van der Beele, Coördinator evenementen om de mogelijkheden te bespreken: 076- 521 71 50 of mail.

  • Deel deze pagina

Meer nieuws

Sonja aan het woord

Weekend vol evenementen voor MIVA!

Lees meer
online miva evenement

Studenten ROC halen prachtig bedrag op voor stichting MIVA

Lees meer
Pubquiz auction4action

Leidse studenten halen recordbedrag op met hun online evenementen

Lees meer

Wil je niets missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.