Leidse studenten halen recordbedrag op met hun online evenementen

Ruim honderd communicatiestudenten van hogeschool Leiden hebben 20.986,11 euro opgehaald voor ontwikkelingsorganisatie MIVA. Binnen twee maanden organiseerden de studenten veertien online fondsenwervende evenementen. Op donderdag 12 november nam het MIVA-team de cheque met trots digitaal in ontvangst.

Gekke tijden

De coronacrisis houdt de hele wereld in zijn greep. Voor de studenten betekende het dat ze dit jaar geen live evenement konden organiseren. Alles moest worden omgezet naar online. Gelukkig draaiden de studenten hun hand daar niet voor om en konden ze nog wel live kennismaken met MIVA tijdens de kick-off van het project.

In kleine groepen maakten de studenten kennis met MIVA

In minder dan 2 maanden organiseerden de 100 studenten maar liefst veertien fondsenwervende evenementen. Iedere projectgroep richtte een eigen evenementenbureau op. De studenten bedachten een concept en gingen op zoek naar sponsors/deelnemers. En met een heel mooi resultaat!

Succesfactor

Er werden tal van leuke concepten bedacht. De studenten organiseerden onder andere online veiligen, pubquizen, muziekoptredens en bingo’s. Met creatieve namen uiteraard: Zero to Hero, Disco Ambulance en Rad voor Rohingya. Auction4action pakte groots uit en combineerde een veiling met een pubquiz en een band. Alles werd professioneel door een spreker aan elkaar gepraat. De studenten hebben laten zien, dat er veel online mogelijk is.

auction4action.
Opgehaald geldbedrag auction4auction

Verwondering

Op donderdag 12 november kreeg het MIVA-team de cheque digitaal overhandigd. Jos Willems van MIVA sprak zijn verwondering uit naar de studenten: “Naast het feit dat jullie voor recordbedrag hebben opgehaald, hebben jullie ons ook geïnspireerd door te laten zien dat er heel veel mogelijk is.” Ook MIVA-directeur Steven van Berlekom was enthousiast over de creativiteit van de studenten en bedankte hen tijdens de digitale meeting persoonlijk voor de enorme inzet.

Auction4action
RiseforRohingya

Extra ambulance

De studenten haalden geld op voor pionier Anwar. Anwar is 43 jaar oud en komt zelf uit Bangladesh. Hij zet zich in voor de Rohingya-vluchtelingen, mensen die tijdens het conflict in 2017 uit Myanmar werden verdreven. Voor deze vluchtelingen wil hij medische zorg bereikbaar maken. Een enorme opgave, gezien het grote aantal vluchtelingen. De studenten hebben een volledig nieuwe ambulance kunnen financieren voor Anwar.

Mede namens Anwar een hele dikke DANKJEWEL!

Send this to a friend