MIVA kerkcollecte 2020 vraagt aandacht voor vluchtelingen in Bangladesh

Persbericht – Op 29 en 30 augustus vindt de MIVA-collecte in de katholieke kerken plaats. Dit jaar vragen wij uw aandacht voor vluchtelingen in Bangladesh.

De bestemming van pionier Anwar

Pionier Anwar (53) werkt in het zuiden van Bangladesh op de grens van Bangladesh en Myanmar. De situatie van de vluchtelingen is hier heel schrijnend. Zijn droom is om het leed van de mensen hier te verzachten. Anwar zet zich hier dag en nacht voor in.

Pionier Anwar met de ambulance

Gezondheidszorg voor Rohingya vluchtelingen in Bangladesh

In 2017 vluchtten ruim 700.000 Rohingya vluchtelingen van Myanmar naar Bangladesh. Sindsdien wonen zij op de grens in één van het grootste vluchtelingenkamp ter wereld. Terug kunnen ze niet, Bangladesh verder in mogen ze niet.

In dit uitzichtloze bestaan zorgt Pionier Anwar voor deze mensen. Een ambulance helpt hem de vluchtelingen in elk geval te voorzien van medische zorg. MIVA trekt zich het lot van deze mensen aan en wil hem helpen met meer ambulances.

De MIVA ambulance in actie

Over MIVA

In veel landen zijn basisvoorzieningen als gezondheidszorg en onderwijs onbereikbaar voor de meest kwetsbaren. Gelukkig zijn er lokale mensen die zich inzetten om anderen te helpen. MIVA ondersteunt deze mensen met onmisbare vervoers- en communicatiemiddelen.

Send this to a friend