MIVA en Autodrop maken samen kilometers

‘s–Hertogenbosch – Stichting MIVA en Autodrop, een merk van Concorp, gaan samenwerken. MIVA ondersteunt sinds 1935 hulpverleners in 34 landen met vervoers- en communicatiemiddelen. Concorp, ooit zelf als pionier begonnen, financiert een auto voor Constance in Zimbabwe. Samen met de introductie van een nieuw snoepje maken de Brabantse bedrijven hun samenwerking bekend.

Autodrop en MIVA maken samen kilometers

Autodrop en MIVA gaan samen kilometers maken

Vrouwen op eigen benen

MIVA pionier Constance werkt voor WAP (Women’s Advocacy Project), een organisatie die de belangen van vrouwen behartigt in Zimbabwe. Constance streeft naar gelijke rechten van mannen en vrouwen. Ze helpt vrouwen economisch zelfstandig te worden.

Constance gaat de auto gebruiken om achtergestelde meisjes en vrouwen te helpen. Vorig jaar hielp Constance 40 vrouwen, vooral weduwen en alleenstaande moeders, om een kippenhouderij op te starten. Met dit eigen bedrijfje van 200 à 400 kippen kunnen de vrouwen niet alleen in hun eigen levensbehoeften en die van hun gezin voorzien, maar ook een eigen inkomen verdienen.

Overhandiging eerste doosje Autodrop aan MIVA

Maarten Ebbens (Autodrop) overhandigt de eerste doosjes aan Daphne Op den Kamp (MIVA)

Steun voor Constance

Op de verpakkingen van de nieuwe biologische Autodropjes, de Kakelbonte Kampeerwagens en Fruitige Eendjes, laat Autodrop zien dat zij Constance steunt. Via de Facebook-pagina’s van MIVA en Autodrop is het verhaal van Constance te volgen.

Autodrop over de samenwerking

“Voor Concorp en de familie voelt deze samenwerking heel logisch. We houden simpelweg van autootjes en we voelen ons verbonden met pioniers. Ook wij zijn drie generaties terug begonnen als pionier. Maar we zijn vooral heel erg onder de indruk van het werk dat MIVA verricht in gebieden waar je bijna niet kunt komen.”
Ilse Ebbens van Autodrop

MIVA

MIVA ziet het als haar missie om lokale pioniers in Afrika, Azië en Latijns-Amerika te ondersteunen met onmisbare vervoers- en communicatiemiddelen. Vaak werken zij aan kleinschalige projecten in zeer afgelegen gebieden die moeilijk bereikbaar zijn. MIVA vergroot hun bereik waardoor zij in staat zijn om meer mensen te helpen.

Concorp

Concorp is een onafhankelijk, derde generatie familiebedrijf dat al meer dan vijftig jaar actief is in de zoetwaren. Op de twee eigen productielocaties in Nederland worden onder andere de merken Autodrop en Oldtimers gemaakt. Daarnaast is Concorp exclusief distributeur in Nederland van verschillende A-merken zoals Fisherman’s Friend en Ricola. Concorp biedt een ruim assortiment aan snoepgoed, waaronder ook biologisch snoep en snoep met 50% minder suiker.

Meer informatie

Wil je meer informatie of heb je vragen of over de samenwerking tussen MIVA en Autodrop, neem dan contact op met Daphne Op den Kamp via 076- 5217150 of per mail.

Ga naar de website van Autodrop of bekijk het project van Constance

Send this to a friend