Sosialisasi Format Pendataan - Torut

MIVA en Autodrop maken samen kilometers

04 januari 2021
  • Deel deze pagina

Stichting MIVA en Autodrop zetten hun samenwerking voort. MIVA ondersteunt sinds 1935 hulpverleners met vervoers- en communicatiemiddelen. Autodrop, ooit zelf als pionier begonnen, financierde eerder diverse auto’s voor pioniers van de stichting uit ’s–Hertogenbosch. Dit keer bundelen de partijen hun krachten voor pionier Ibu Mia die zich in Indonesië inzet voor vrouwen met een beperking.

Vervoer voor de meest kwetsbaren

Om de meest kwetsbaren te bereiken heeft Ibu Mia een auto nodig. Met hulp van Autodrop komt deze er nu. Ivo Brand, Marketing Manager van Concorp: “We zijn er trots op dat we deze samenwerking voortzetten. De activiteiten van MIVA en onze kernwaarden sluiten goed op elkaar aan. En natuurlijk hebben we allebei iets met auto’s”. De auto zal worden gebruikt voor de concrete hulp aan slachtoffers van geweld en vrouwen met een handicap. Om hen te bereiken en indien nodig te vervoeren is transport van groot belang.

Diskusi dengan perempuan disabilitas - Simbang 1
IbuMia2

Voorvechtster voor vrouwen met een beperking

MIVA pionier Ibu Mia was 9 jaar toen ze zo ongelukkig terecht kwam dat haar linkerbeen geamputeerd moest worden. Ze werd een voorvechtster voor andere kinderen, jongeren en vrouwen met een handicap. Veel vrouwen met een fysieke of mentale beperking in Zuid-Sulawesi worden door hun families niet geaccepteerd. Zij zijn uitgesloten van de juiste zorg en van onderwijs. Zij blijven daardoor achter in hun ontwikkeling en het risico op huiselijk en seksueel geweld is groot.

Sosialisasi Format Pendataan - Torut

MIVA

MIVA ziet het als haar missie om lokale pioniers in Afrika, Azië en Latijns-Amerika te ondersteunen met onmisbare vervoers- en communicatiemiddelen. Vaak werken zij aan kleinschalige projecten in zeer afgelegen gebieden die moeilijk bereikbaar zijn. MIVA vergroot hun bereik waardoor zij in staat zijn om meer mensen te helpen.

dropdoosjesAutodrop

Autodrop

Op ál haar doosjes laat Autodrop sinds 2017 aan haar fans zien dat zij MIVA steunt. En dat op een heel bijzondere plek: de snoepliefhebbers worden bij elk Autodropje aan MIVA herinnerd! Autodrop is onderdeel van Concorp, een onafhankelijk familiebedrijf dat al meer dan vijftig jaar actief is in de zoetwaren.

  • Deel deze pagina

Meer nieuws

Autodrop en MIVA maken samen kilometers

MIVA en Autodrop maken samen kilometers

Lees meer
Dennitah geeft voorlichting over vrouwenrechten

Vrouwenbesnijdenis: pijnlijk en vernederend

Lees meer
Rachel nepal

MIVA in Dagblad Trouw

Lees meer

Wil je niets missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.