Happietaria Tilburg haalt €12.648,66 op voor MIVA

Pop-up restaurant voor het goede doel

De afgelopen weken hebben studenten hard gewerkt in pop-up restaurant Happietaria Tilburg. En met succes: de studenten hebben binnen 2 weken 550 mensen mogen ontvangen en €12.648,66 opgehaald voor MIVA. Dit betekent dat het doel van €10.000 ruimschoots is behaald. Dit hebben zij compleet belangeloos gedaan om pionier Matia te ondersteunen, die in Oeganda zijn gemeenschap helpt ontsnappen aan armoede met een bijenhouderij.

Happietaria Tilburg in een woonzorgcentrum

Restaurant Happietaria Tilburg

Dit jaar opende restaurant Happietaria haar deuren in Bijsterstede, een woonzorgcentrum in hartje Tilburg met tevens een buurthuis en basisschool onder haar dak. Zowel ouderen als jongeren hebben veel gebruikgemaakt van het restaurant.

Ook het MIVA team is een hapje gaan eten bij Happietaria en heeft erg genoten. Collega’s vonden het mooi om te zien hoe hard de studenten zich belangeloos inzetten voor een goed doel.

pionier Matia

Een pick-up truck voor Matia

Het doel van Happietaria 2018 was geld ophalen voor een pick-up truck voor Matia, en dat is gelukt! Met de pick-up kan Matia gereedschap en de grote bijenkasten vervoeren naar imkers in de omgeving. Daarnaast kan Matia de andere imkers nu beter ondersteunen en adviseren.

De truck wordt ook gebruikt om honing van de imkerijen naar de plaatselijke markt te brengen, vele kilometers verderop. Zo hebben helpt Matia de mensen aan een eigen inkomen om van te leven.

Alle studenten bedankt voor de harde inzet!

Send this to a friend