Fundatie Charitas ook in 2023 partner van MIVA

De Fundatie Charitas en MIVA zijn partners sinds 2020, middels het bestemmingsfonds Charitas voor Charitas. Dit jaar zetten wij de samenwerking voort en ontvangen we opnieuw een prachtige donatie van de Fundatie Charitas. Met deze bijdrage maken we samen met hen gezondheidszorg bereikbaar voor de meest kwetsbaren. Net zoals de Zusters Franciscanessen van Charitas dit in het verleden deden door hun missiewerk.

Maaike Riddersma-van Apeldoorn, relatiemanager MIVA

Charitas en MIVA passen goed bij elkaar. Door onze krachten te bundelen kunnen we nog meer kwetsbare mensen bereiken.

Pioniers

De samenwerking met MIVA is ontstaan in 2005, toen de Zusters Franciscanessen van Charitas op zoek waren naar een manier om hun erfgoed goed te beheren. Zij waren echte pioniers: ze begonnen in 1834 met niets, met als doel bereikbare gezondheidszorg voor iedereen. Ze hielpen de meest kwetsbaren niet alleen met zorg, maar ook om verder te komen, een zelfstandig bestaan op te bouwen. Een duidelijke overeenkomst met MIVA en de pioniers die wij steunen.

Dezelfde missie

MIVA werkt, net als Fundatie Charitas, samen met partnerorganisaties aan katholieke (gezondheids-)zorgprojecten in verschillende delen van de wereld. MIVA zorgt ervoor dat het opgebouwde vermogen van de zusters goed wordt besteed. Op een manier die past bij hun doelen, aandachtsgebieden en leefwijze. Samen met het bestuur van de Fundatie maakten we hiervoor een apart fonds: Charitas voor Charitas. Lees hier meer over de samenwerking.

Send this to a friend