Fundatie Charitas en MIVA bundelen krachten: Charitas voor Charitas

Fundatie Charitas en MIVA ondersteunen samen jaarlijks meerdere gezondheidszorgprojecten van organisaties met een katholieke oorsprong. Maaike Riddersma-van Apeldoorn, relatiemanager van MIVA: “Charitas en MIVA passen goed bij elkaar. Door onze krachten te bundelen kunnen we nog meer kwetsbare mensen bereiken.”

Pioniers

De samenwerking met MIVA is ontstaan in 2005, toen de Zusters Franciscanessen van Charitas op zoek waren naar een manier om hun erfgoed goed te beheren. Zij waren echte pioniers: ze begonnen in 1834 met niets, met als doel bereikbare gezondheidszorg voor iedereen. Ze hielpen de meest kwetsbaren niet alleen met zorg, maar ook om verder te komen, een zelfstandig bestaan op te bouwen. Een duidelijke overeenkomst met MIVA en de pioniers die wij steunen.

Dezelfde missie

MIVA werkt, net als Fundatie Charitas, samen met partnerorganisaties aan katholieke (gezondheids-)zorgprojecten in verschillende delen van de wereld. Voorzitter Norbert Schnell is dan ook enthousiast over de samenwerking: “Waarom zouden wij het zelf organiseren als we de kennis en ervaring van een strategische organisatie als MIVA kunnen inzetten? Onze missies passen perfect bij elkaar.”

MIVA zorgt ervoor dat het opgebouwde vermogen van de zusters goed wordt besteed. Op een manier die past bij hun doelen, aandachtsgebieden en leefwijze. Samen met het bestuur van de Fundatie maakten we hiervoor een apart fonds: Charitas voor Charitas. Lees hier meer over de samenwerking.

Send this to a friend