Samen kilometers maken

Autodrop steunt MIVA

MIVA en Autodrop zijn een bijzondere samenwerking gestart. Autodrop is namelijk enthousiast over de projecten die MIVA steunt: het familiebedrijf is ooit zelf als pionier begonnen en heeft natuurlijk onmiskenbaar iets met auto’s.

Op ál haar doosjes laat Autodrop aan haar fans zien dat zij MIVA steunt. En dat op een heel bijzondere plek: de snoepliefhebbers worden bij elk Autodropje aan MIVA herinnerd! Nieuwsgierig? Je vindt deze producten bij je supermarkt en/of een tankstation in de nabije omgeving!

dropdoosjesAutodrop

De pionier van Autodrop

Sinds 2017 steunt Autodrop MIVA door het financieren van diverse projecten. Zo doneerde Autodrop auto’s voor pioniers Constance en Kamima uit Zambia.

Dit jaar steunt Autodrop pionier Ibu Mia in Zuid-Sulawesi, Indonesië. Ibu Mia komt op voor de rechten van vrouwen met een handicap. Met een vervoersmiddel kan zij basiszorg en bewustwording bevorderen.

Voorvechtster voor vrouwen met een beperking

Toen Ibu Mia 9 jaar was, viel ze zo ongelukkig dat haar linkerbeen geamputeerd moest worden. Ze was altijd een goede leerling en kreeg de kans om een opleiding te volgen. Dit feit en haar contact met andere kinderen en jongeren met een handicap inspireerden haar. Ze werd een voorvechtster voor hen. Samen met andere mensen met een handicap richtte ze in Zuid-Sulawesi de lokale tak op van een organisatie voor vrouwen met een handicap.

Diskusi dengan perempuan disabilitas - Simbang 1
IbuMia2

Grote kans op uitsluiting en geweld

Het bleek hard nodig: veel vrouwen met een fysieke of mentale beperking in Zuid-Sulawesi worden door hun families niet geaccepteerd. Zij zijn uitgesloten van de juiste zorg en van onderwijs. Zij blijven daardoor achter in hun ontwikkeling en het risico op huiselijk en seksueel geweld is groot.

Ibu Mia: “Ik droom dat vrouwen met een handicap een rol gaan spelen in de samenleving en terecht komen in de politiek, op goede posities”.

Kilometers maken in Zuid-Sulawesi

Dankzij Autodrop kan MIVA Ibu Mia ondersteunen met een auto. De auto zal door Ibu Mia met name worden gebruikt voor de concrete hulp aan slachtoffers van geweld en vrouwen met een handicap. Om hen te bereiken en indien nodig te vervoeren is transport van groot belang.

Sosialisasi Format Pendataan - Torut

Schrijf je in voor de MIVA nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.