Samen kilometers maken

Autodrop steunt MIVA

MIVA en Autodrop zijn een bijzondere samenwerking gestart. Autodrop is namelijk enthousiast over de hulpverleners die MIVA steunt: het familiebedrijf is ooit zelf als pionier begonnen en heeft natuurlijk onmiskenbaar iets met auto’s.

Op ál haar doosjes laat Autodrop aan haar fans zien dat zij MIVA steunt. En dat op een heel bijzondere plek: de snoepliefhebbers worden bij elk Autodropje aan MIVA herinnerd! Nieuwsgierig? Je vindt deze producten bij je supermarkt en/of een tankstation in de nabije omgeving!

dropdoosjesAutodrop

Goed vervoer voor mensen met geestelijke problemen

In Nigeria heerst een stigma rondom mensen met geestelijke problemen. Dit heeft ernstige gevolgen voor mensen die hiermee worstelen. Een organisatie in Mangu (centraal-Nigeria) komt voor hen op. En dat kan alleen met goed vervoer.

Sinds 2017 steunt Autodrop MIVA door het financieren van diverse projecten. Dit jaar steunt Autodrop onze hulpverleners in Nigeria met een minibus. Myrthe van den Elsen, Brandmanager Autodrop: “We zijn trots op onze jarenlange samenwerking. De activiteiten van MIVA, de kernwaarden van Concorp en ons merk Autodrop sluiten goed op elkaar aan. Beide partijen zijn ooit als pioniers begonnen en vervoersmiddelen, met name auto’s, zijn uiteraard onmisbaar!”

Geen vervoer, geen noodhulp

In het dichtbevolkte land Nigeria is de levensverwachting slechts 55 jaar. De toegang tot gezondheidszorg en onderwijs is enorm slecht, zeker voor mensen met geestelijke problemen. De organisatie die hulp kreeg van Autodrop had geen eigen vervoer. Het gebruik van het openbaar vervoer kan voor mensen met psychische problemen een traumatische en uitdagende ervaring zijn. Voor velen is het zelfs simpelweg onmogelijk. Dit vormt een probleem voor mensen in het behandeltraject. Geen eigen voertuig betekent voor de hulpverleners ook dat ze geen noodhulp kunnen bieden. Ze zijn immers niet op tijd ter plaatse.

Minibus maakt geestelijke gezondheidszorg bereikbaar

Mét de minibus kunnen de hulpverleners vier keer zoveel mensen helpen. Met noodhulp, zorg, preventie, educatie, behandeling, training, belangenbehartiging en andere (medische) ondersteuning. Ze maken de geestelijke gezondheidszorg toegankelijk voor iedereen.