Samen kilometers maken

Autodrop steunt MIVA

MIVA en Autodrop zijn een bijzondere samenwerking gestart. Autodrop is namelijk enthousiast over de projecten die MIVA steunt: het familiebedrijf is ooit zelf als pionier begonnen en heeft natuurlijk onmiskenbaar iets met auto’s.

Op ál haar doosjes laat Autodrop aan haar fans zien dat zij MIVA steunt. En dat op een heel bijzondere plek: de snoepliefhebbers worden bij elk Autodropje aan MIVA herinnerd! Nieuwsgierig? Je vindt deze producten bij je supermarkt en/of een tankstation in de nabije omgeving!

dropdoosjesAutodrop

Vervoer voor de meest kwetsbaren

Om de meest kwetsbaren te bereiken en te voorzien van levensreddende medische zorg, was bij het ziekenhuis in Sumve (Tanzania) een ambulance nodig. Met hulp van Autodrop kwam deze er. Myrthe van den Elsen, brandmanager van Autodrop: “We zijn er trots op dat we deze samenwerking voortzetten. De activiteiten van MIVA en onze kernwaarden sluiten goed op elkaar aan. En natuurlijk hebben we allebei iets met auto’s”.

Sinds 2017 steunt Autodrop MIVA door het financieren van diverse projecten. Dit jaar steunt Autodrop onze pioniers in Tanzania met een ambulance.

Oude ambulance Tanzania

Toegang tot zorg

Tanzania is bijna 23 keer zo groot als Nederland, terwijl er maar 3,5 keer zo veel mensen wonen. Een ruime meerderheid van de bevolking woont op het platteland waar de gezinnen leven van de landbouw. Dat is geen gemakkelijk bestaan.

Tanzania heeft namelijk te kampen met extreme weersomstandigheden; periodes van droogte, maar ook hevige overstromingen. Hierdoor gaan oogsten vaak verloren. Dit heeft grote gevolgen: te weinig voedsel, nog slechter begaanbare wegen en daardoor zeer beperkte toegang tot onderwijs en zorg. Daarom zijn stevige, aangepaste voertuigen van levensbelang om zorg op tijd bereikbaar te maken voor deze mensen.

Ambulance Tanzania

Ambulance in Tanzania

Autodrop helpt pioniers in Tanzania dit jaar met een speciale ambulance die geschikt is om de onverharde, heuvel- en bergachtige wegen in Tanzania te trotsteren. Samen doorbreken we de negatieve spiraal en alleen samen kunnen wij levens redden.

Schrijf je in voor de MIVA nieuwsbrief