Aangepaste bus maakt fysiotherapie en onderwijs toegankelijk


Pionier Anjalica wil niet hoeven kiezen tussen welke kinderen ze wel helpt en welke niet.


Land
India

Werkveld
Gezondheidszorg en onderwijs

Elk kind verdient een kans zich te ontwikkelen

Pionier Anjalica uit India heeft een bijzondere bestemming. In haar centrum begeleidt ze dagelijks kinderen met een handicap. De ene helft van de dag krijgen de kinderen fysiotherapie. De andere helft onderwijs. Het doel van de organisatie is om de kinderen zoveel mogelijk naar een normale school te laten gaan.

Pionier sr. Anjalica uit India

Naar een normale basisschool

Eén van de kinderen is Anita. Vroeger zat ze hele dagen thuis, in elkaar gevouwen in een hoekje. Inmiddels kan ze al staan en lopen. Ze is hartstikke slim en gaat nu ook naar de basisschool. Ze straalt van trots dat ze gewoon mee kan doen met alle andere kinderen.

Kinderen krijgen onderwijs van pionier Anjalica

“Ik zie plezier in de ogen van mijn zoon”

Veel moeders helpen vrijwillig mee in het centrum. Ze zijn dankbaar voor de hulp die hun kind krijgt. Zo dragen ze zelf ook een steentje bij en leren ze hoe ze de kinderen het beste kunnen begeleiden. Een van de moeders is Bindu. Haar zoontje is 8 jaar en heeft, naast een geestelijke handicap, epilepsie. Sinds haar zoontje in het centrum komt is hij veel mobieler. Bindu helpt drie keer in de week in het centrum. “Het geeft me veel voldoening dat ik mijn zoon en andere kinderen kan helpen. Ik zie het plezier in mijn zoons ogen.”

Kinderen krijgen fysiotherapie

Proppen op de achterbank

Het aantal kinderen is de afgelopen jaren flink toegenomen. De kinderen worden elke dag opgehaald en weer thuis gebracht in een klein busje. Pionier Anjalica wil niet hoeven kiezen tussen welke kinderen ze wel helpt en welke niet.

De groei van het centrum heeft echter ook consequenties. Het busje dat het centrum nu heeft is veel te klein. Het is niet toegankelijk voor rolstoelen. De kinderen zitten tegen elkaar aan gepropt en bij elkaar op schoot. “Na een sessie fysiotherapie is dat echt niet goed”.

Kinderen proppen op de achterbank

Een aangepaste bus is noodzaak

MIVA wil het centrum graag steunen met een grotere bus zodat Anjalica meer kinderen kan helpen én er veilig en toegankelijk vervoer beschikbaar is. Help je mee met een donatie zodat pioniers als Anjalica hun bestemming kunnen bereiken?

Send this to a friend