Resultaten & Jaarverslag 2020

We zijn trots op wat we bereiken. Transparante communicatie vinden we bij MIVA erg belangrijk. Als donateur wil je weten waar jouw donatie aan wordt besteed, en dat begrijpen we. We delen daarom graag de behaalde resultaten en cijfers van 2020 in het jaarverslag.

533 vervoers- en communicatiemiddelen

MIVA ontving het afgelopen jaar wederom vele hulpaanvragen van projecten uit landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Alle aanvragen zijn beoordeeld aan de hand van onze beleidscriteria.

In 2020 heeft MIVA voor ruim 1,6 miljoen euro projecten gefinancierd in Afrika, Azië en Latijns Amerika. We financierden in dat jaar maar liefst 533 vervoers- en communicatiemiddelen:

Medische zorg in het grootste vluchtelingenkamp ter wereld

Pionier Anwar is 43 jaar oud en komt zelf uit Bangladesh. Hij zet zich in voor de Rohingya, mensen die tijdens het conflict in 2017 uit Myanmar werden verdreven. Voor deze vluchtelingen wil hij medische zorg beschikbaar maken. Een enorme opgave, gezien het grote aantal vluchtelingen.

Lees meer
Laptop maakt hulpverlening in sloppenwijk mobiel

Irene (30) is sociaal werker in een centrum voor kinderen met een handicap. Ze bezoekt de sloppenwijk Mukuru in Nairobi, Kenia. Hier wonen meer dan 600.000 mensen. De coronapandemie maakt de omstandigheden extra moeilijk voor Irene. Maar het werk moet doorgaan. Ondanks alle maatregelen en de lockdown. Communicatiemiddelen zijn daarbij onmisbaar. Een laptop maakt mobiel: werken kan overal.

Lees meer
Fietsbibliotheek geeft onderwijs in Bangladesh kleur

Jobeda heeft een opleiding gevolgd tot fysiotherapeute. Nu werkt ze als ontwikkelingswerker. Met de fietsbibliotheek die Jobeda van MIVA kreeg, bezoekt ze scholen. De fietsbibliotheek zit vol met speelgoed zoals muziekinstrumenten en leesboekjes. Ook hangen er posters met uitleg over hygiëne. Voor de docenten zijn er boeken die uitleg geven over omgang met kinderen met een handicap. De materialen stimuleren de kinderen om samen te spelen. Scholen hebben zelf deze spullen niet. Daar is vaak geen geld voor.

Lees meer

Resultaten jaarverslag 2020

Met deze middelen kunnen de lokale pioniers in ontwikkelingslanden de mensen in afgelegen gebieden bereiken. Juist op die plekken waar de hulp het hardst nodig is. Wij zijn trots op de resultaten en willen iedereen die hieraan heeft bijgedragen enorm bedanken!

Jaarverslag 2020

In ons jaarverslag lees je meer informatie over onze missie, werkwijze, de cijfers en de projecten die we steunen.

Download een pdf-versie van het jaarverslag.

Download hier ook onze jaarrekening over 2020. Extra toelichting over het salaris van de directeur van MIVA vind je hier.

Send this to a friend