Resultaten & Jaarverslag 2019

We zijn trots op wat we bereiken. Transparante communicatie vinden we bij MIVA erg belangrijk. Als donateur wil je weten waar jouw donatie aan wordt besteed, en dat begrijpen we. We delen daarom graag de behaalde resultaten en cijfers van 2019 in het jaarverslag.

292 vervoers- en communicatiemiddelen

MIVA ontving het afgelopen jaar wederom vele hulpaanvragen van projecten uit landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Alle aanvragen zijn beoordeeld aan de hand van onze beleidscriteria.

In 2019 heeft MIVA voor 1,6 miljoen euro projecten gefinancierd in Afrika, Azië en Latijns Amerika. We financierden in dat jaar maar liefst 292 vervoers- en communicatiemiddelen:

Motor haalt kinderen met handicap uit isolement

Kinderen met een beperking worden in Benin vaak uit het zicht van de buitenwereld gehouden. Uit schaamte, of omdat men gelooft dat er een vloek op de familie rust. Zuster Denise ziet het als haar bestemming deze kinderen en de families daarvan te helpen. Ze is een bijzonder geliefd persoon. Iedereen in de omgeving kent haar.

Lees meer
Auto maakt voorlichting en zorg bereikbaar

Sonja is sociaal werker in Bafoussam, Kameroen. Sonja wil dat kinderen met een beperking de juiste zorg krijgen. Ze spoort de gezinnen op en zorgt ervoor dat de kinderen de juiste behandeling krijgen.

Lees meer
Bus geeft straatkinderen toekomst

Varanasi (Noord – India) kent veel straatkinderen. Ze leven in of rondom de stations. Sommigen met hun ouders, maar ook veel kinderen alleen. Het is er erg gevaarlijk voor de kinderen. Er zijn nogal wat mensen met verkeerde bedoelingen. Gelukkig zijn er mensen als Abhi en Manju die het als hun bestemming zien deze kinderen te helpen en hen een toekomst te geven.

Lees meer
Computers en motoren maken onderwijs mogelijk

Kinderen met een handicap gaan in Guatemala vaak niet naar school. Er is een gebrek aan speciaal onderwijs, kennis en vervoer. Pioniers Gabriella en Carlos zetten zich in voor een speciaal educatiecentrum in Guatemala-Stad. Zij willen dat alle kinderen toegang hebben tot onderwijs. Carlos: “Mijn wens is om Guatemala een stukje menselijker te maken.”

Lees meer

Met deze middelen kunnen de lokale pioniers in ontwikkelingslanden de mensen in afgelegen gebieden bereiken. Juist op die plekken waar de hulp het hardst nodig is. Wij zijn trots op de resultaten en willen iedereen die hieraan heeft bijgedragen enorm bedanken!

Jaarverslag 2019

In ons jaarverslag lees je meer informatie over onze missie, werkwijze, de cijfers en de projecten die we steunen.

Blader hieronder door het jaarverslag of download een pdf-versie.

Download hier ook onze jaarrekening over 2019. Extra toelichting over het salaris van de directeur van MIVA vind je hier.

Send this to a friend