Land
Zimbabwe

Werkveld
Mensenrechten/Gehandicapten

Gelijke rechten in Zimbabwe niet vanzelfsprekend

In Zimbabwe worden mensen met een beperking vaak uitgesloten van de maatschappij. Om daar verandering in te brengen heeft onze pionier Juliet het project ‘Young Voices’ opgericht. Met Young Voices laat Juliet jongeren met een handicap zelf opkomen voor hun rechten.

Pionier Juliet Zimbabwe

Strijden voor gelijke kansen

Ruim 120 jongeren met een handicap geven al voorlichting op scholen. Ze vertellen over wat ze zelf hebben meegemaakt en zijn een luisterend oor voor andere jongeren met een handicap. Ze laten hen inzien dat er nog heel veel mogelijk is. Op deze manier hopen de Young Voices dat deze kwetsbare groep dezelfde kansen krijgt als andere mensen.

Door het project ontwikkelen de jongeren van de Young Voices zichzelf en groeit hun zelfvertrouwen. Ze hebben nu een stem en zijn niet bang deze te gebruiken. Zij hopen meer jongeren met een beperking te overtuigen om zelf ook voorlichting te gaan geven.

Young Voices aan het werk Zimbabwe

Juliet over haar roeping

Juliet ziet het als haar roeping op te komen voor de jongeren met een handicap. Ze vertelt: ”Toen ik nog een klein meisje was beviel mijn tante van een kindje met een handicap. Ik zag met hoeveel onrecht zij te maken kreeg. Het gebrek aan steun van de familie en de vele onterechte beschuldigingen.”

Juliet beseft nu dat die situatie onbewust haar beroepskeuze heeft gevormd: ”Het motiveert me extra om me voor jongeren met een handicap in te zetten. Ik wil niet dat zij onderdrukt of anders behandeld worden. Ik ben enorm trots wanneer ik de jongeren zie opbloeien en opkomen voor hun rechten.”

Juliet aan het werk Zimbabwe

Wat heeft Juliet nodig?

Zonder vervoer is dit mooie en belangrijke werk niet mogelijk. Om de jongeren naar scholen te brengen voor het geven van voorlichting heeft Juliet een bus nodig. Zo kan ze samen met de jongeren nog meer gehandicapten uit hun isolement halen. Wil jij een donatie doen zodat deze jongeren hun stem kunnen laten horen?

Send this to a friend