Land
Bangladesh

Werkveld
Gezondheidszorg in mangrovebossen

Gezondheidszorg niet beschikbaar

Mohon werkt in de mangrovebossen van Bangladesh. In dit gebied is de armoede het grootst. Hier leeft ook de bedreigde Bengaalse tijger. Door de stijgende waterspiegel wordt het leefgebied steeds kleiner. Dit leidt tot confrontaties tussen tijgers en de arme mensen.

Mohon redt levens met motor-ambulance

Gratis spreekuur voor 3500 families

MIVA hielp Mohon met de financiering van een ambulance-boot waarmee hij snelle hulp kan bieden aan slachtoffers van tijgers of krokodillen. Dankzij de boot heeft hij 14 medische kampen opgericht waar 1x per maand een gratis spreekuur is. Ruim 3500 families krijgen op deze manier toegang tot gezondheidszorg.

Tijdens de spreekuren geeft Mohon ook voorlichting over bescherming van de tijger. En met succes! De mensen zien de tijgers nu niet meer als vijand en respecteren hun leefgebied.

Medical camp in island area

Ambulance-boot dringend aan vervanging toe

Door het zoute water heeft de ambulanceboot veel roest. MIVA financierde daarom in 2018 een nieuwe ambulanceboot, waarmee Mohon weer veilig kan varen. MIVA wil graag meer pioniers als Mohon helpen om hun belangrijke werk voort te zetten. Help je mee met een donatie?

Send this to a friend