Shainty en Tagoor

Jouw hulp geeft hoop

28 augustus 2023
  • Deel deze pagina

Gezondheidszorg en onderwijs zijn voor mensen die leven in armoede extra moeilijk of zelfs niet toegankelijk. In ontwikkelingslanden zijn ziekenhuizen en scholen vaak lastig te bereiken doordat de afstanden groot zijn. Het wegennetwerk is in dit deel van de wereld vaak slecht en openbaar vervoer is er in de afgelegen gebieden nauwelijks. En als het er wel is, is het voor deze groep onbetaalbaar.

Hulpverleners met een missie

Met een donatie aan MIVA steun je hulpverleners die de meest armen in moeilijk bereikbare gebieden helpen. Zo bieden zij hoop op een betere toekomst. Met het juiste vervoers- of communicatiemiddel zorgen zij dat deze mensen wél naar school kunnen en zorg krijgen. Zo hielp Shainty uit India de kleine Tagoor met een operatie aan zijn klompvoetjes. En Rosaly uit Bolivia gaat naar school dankzij veldwerker Carlos.

De operatie van Tagoor

De achtjarige Tagoor werd geboren met klompvoetjes. Daardoor liep hij op de buitenkant van zijn voeten. De handicap maakte Tagoor een makkelijk doelwit op school. Zuster Shainty vond hem tijdens een bezoek aan het dorp waar hij woont.

Shainty rijdt in een ambulance dankzij de donateurs van MIVA. “Voorheen hadden we een kleine auto waarin we kinderen met een beperking niet konden vervoeren. Nu organiseren we zelfs speciale ziekenhuisdagen. We nemen dan meerdere kinderen tegelijk mee naar het ziekenhuis. Dat bespaart ons tijd, die we bijvoorbeeld gebruiken om ouders voorlichting te geven over hoe ze kunnen omgaan met de handicap van hun kind.”

De moeder van Tagoor durfde hem niet te laten opereren. Zuster Shainty kon haar overtuigen dat de operatie hem echt zou helpen. Een paar maanden na de operatie trapte Tagoor al een balletje met zijn vriendjes van school. Zuster Shainty gaat één keer per week bij hem op bezoek voor controle en fysiotherapie. “Ik ben zo blij en dankbaar. Zonder de ambulance hadden we Tagoor nooit zien rennen en voetballen.”

Rosaly en Carlos

“Zonder de bus had Rosaly niet naar school gekund”

Rosaly is 24 jaar en woont in de afgelegen berggebieden van Bolivia. Ze heeft een hersenbeschadiging en een ontwikkelingsachterstand. Voor veel mensen zoals zij betekent een handicap thuiszitten en niets doen.

Gelukkig zet veldwerker Carlos zich in voor jongeren zoals zij. “Ik haal hen op voor therapie in ons centrum. Of ik breng ze naar school, waar ze les krijgen in eten bereiden, schoonmaken en omgaan met geld.” Iedere dag haalt Carlos Rosaly op met zijn minibus om haar naar school en fysiotherapie te brengen. Carlos: “Ze kan daardoor nu lopen. Ze krijgt onderwijs en kan werken aan haar zelfstandigheid. Zonder de minibus van MIVA had ze die kans nooit gehad.”

Geef jij mensen zoals Rosaly en Tagoor hoop?

Ja, ik doneer en maak zorg en onderwijs bereikbaar

Welk bedrag wil je doneren?
  • Deel deze pagina

Meer nieuws

Hugo Lingeman maakte een prachtige reportage voor ZIN Magazine

Zin&MIVA Reportersteam terug uit Nepal

Lees meer
kind met albinisme in klas

Witte huid in Afrika een vloek

Lees meer
Geovanni onderweg naar plantages in de auto die hij van MIVA kreeg

Mensenrechten: strijd tegen moderne slavernij

Lees meer

Wil je niets missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.