De Acceptgiro verdwijnt. Maar maakt u zich geen zorgen!

Per 1 juni verdwijnt de Acceptgiro. De banken hebben besloten dan te stoppen met dit betaalmiddel omdat het gebruik ervan afneemt. Dit betekent dat alle banken (en dus ook uw bank) na 1 juni geen Acceptgiro’s meer verwerken.

Het alternatief voor de Acceptgiro

We hebben als goede doelen samen gewerkt aan een alternatief met de naam ‘Mijn eenmalige gift’. De aangesloten goede doelen stoppen daarom al tijdig (vanaf 1 april) met de verspreiding van de Acceptgiro.

Vanaf dat moment gebruiken wij ‘Mijn eenmalige gift’ om een bijdrage voor ons werk te vragen. Hiermee kunt u net zo makkelijk en vertrouwd een eenmalige gift aan ons overmaken. Zo blijft u steun bieden aan hulpverleners die gezondheidszorg en onderwijs bereikbaar maken.

Hoe gebruikt u ‘Mijn eenmalige gift’?

U kunt ‘Mijn eenmalige gift’ op twee manieren gebruiken:

  • U vult ‘Mijn eenmalige gift’ in en stuurt deze voortaan naar ons, in plaats van naar de bank
  • Voor online bankieren gebruikt u de informatie van ‘Mijn eenmalige gift’ op dezelfde manier als u gewend was met de Acceptgiro.

Tip! Wanneer u het machtigingsformulier op onze website invult, steunt u MIVA automatisch. Dat kan iedere maand, per kwartaal of jaarlijks. U heeft dan helemaal geen acceptgiro nodig om hulpverleners te steunen in hun missie.

Vragen?

Birgit Pans

Heeft u nog vragen over ‘Mijn eenmalige gift’? Onze collega Birgit helpt u graag. U kunt contact opnemen met Birgit op 076 – 521 7150 of per mail. Of ga voor meer informatie naar de website van Goede Doelen Nederland.

Heeft deze informatie u geholpen?

Wij willen u via onze website zo goed mogelijk informeren. Over bijvoorbeeld het verdwijnen van de acceptgiro maar ook over de hulp die MIVA-hulpverleners bieden aan de meest kwetsbaren. We informeren u over wat u kunt doen om deze hulpverleners te steunen. En we maken dat zo makkelijk mogelijk voor u. Voor het actualiseren van deze website is MIVA volledig afhankelijk van donateurs.  

Send this to a friend