3 vragen aan pionier Cecilia

Pionier Cecilia startte een hulporganisatie. Ze werkt daarvoor samen met 40 organisaties, verspreid door heel Kenia. Samen zetten zij zich in voor mensen met een handicap. Om te zien hoe de activiteiten lopen, probeert Cecilia haar partners regelmatig te bezoeken. Haar droom: “Ik wil mijn hulporganisatie laten groeien, zodat we de provincies bereiken waar we nu nog niet kunnen komen.”

Waarom startte je zelf een hulporganisatie?

“In 2007 braken in het hele land protesten uit na frauduleus verlopen verkiezingen. Ik kwam in aanraking met mensen die gewond waren geraakt, sommigen zouden voor altijd rolstoelafhankelijk zijn. Ik was vastbesloten hen te helpen en gerechtigheid te geven.”

Hoe reis je naar de 40 partnerorganisaties waar je mee samenwerkt?

“Vaak gaan we met een oude auto. We staan regelmatig met schade langs de weg en in het regenseizoen moeten we de auto vaak uit de modder duwen. Sommige partners zijn zo ver weg dat het bijna onmogelijk is ze te bezoeken. 800 kilometer afleggen met het openbaar vervoer of een onbetrouwbare auto neemt zo een halve week in beslag. En dat is enkele reis. Ik kom te laat voor mijn afspraken en de benzine-, reparatie- en onderhoudskosten rijzen de pan uit.”

Hoe blijf je gemotiveerd, ondanks die tegenslagen onderweg?

“Ik wil het leven van kinderen met een handicap verbeteren, hen veerkrachtiger maken en zorgen dat zij een eigen inkomen kunnen verdienen. Wat mij elke dag weer motiveert, is de lach en de vrede die ik op hun gezicht zie, nu het beter met ze gaat.”

Auto vergroot het bereik van Cecilia

Door de coronapandemie is de behoefte aan een eigen, betrouwbare auto voor Cecilia extra urgent. Openbaar vervoer was tijdens de strenge lockdown niet mogelijk. Met goed vervoer kan Cecilia haar droom waarmaken. Met jouw steun kan Cecilia haar bereik vergroten. Help jij mee met een donatie?

Send this to a friend