Resultaten & Jaarverslag 2017

We zijn trots op wat we bereiken. Transparante communicatie vinden we bij MIVA erg belangrijk. Als donateur wil je weten waar jouw donatie aan wordt besteed, en dat begrijpen we. We delen daarom graag de behaalde resultaten en cijfers in het jaarverslag.

341 vervoers- en communicatiemiddelen

MIVA ontving het afgelopen jaar wederom vele hulpaanvragen van projecten uit landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Alle aanvragen zijn beoordeeld aan de hand van onze beleidscriteria.

In 2017 heeft MIVA voor 1,4 miljoen euro projecten gefinancierd in Afrika, Azië en Latijns Amerika. We financierden in dat jaar maarliefst 341 vervoers- en communicatiemiddelen:

Auto brengt zorg kinderen met handicap binnen bereik

Jobin zet zich in voor gezinnen met kinderen met een handicap. Hij voelt het als zijn roeping om voor hen op te komen en passende zorg mogelijk te maken. Met de auto die Jobin dankzij de steun van MIVA heeft aangeschaft, vervoert hij hulpmiddelen en kan hij de afgelegen dorpen bezoeken, ook over slechte wegen en in het regenseizoen.

Lees meer
Schoolbus voor kinderen met een beperking

Georges is schoolhoofd van een basisschool in Burkina Faso. Hij ziet het als zijn bestemming om scholing toegankelijk te maken voor alle kinderen. Met de schoolbus die hij van MIVA kreeg, haalt hij kinderen met een handicap thuis op en brengt hen na school naar fysiotherapie.

Lees meer
Bus voor strijd dwangarbeid in kledingindustrie

In India worden ruim 300.000 minderjarige meisjes uitgebuit. Thivya richtte een vakbond op en kwam in actie. Van MIVA ontving Thivya een bus om campagnemateriaal en medewerkers van de vakbond te vervoeren en meer meisjes te ondersteunen, zodat zij een betere toekomst krijgen.

Lees meer
Auto voor gezondheidszorg in Nepal

Rachel is verpleegkundige en ziet het als haar roeping om gezondheidszorg voor de meest kwetsbaren bereikbaar te maken. Een aantal keren per maand organiseert ze medische kampen in de afgelegen bergdorpen. Dankzij de auto die MIVA hielp financieren, behandelt ze tientallen dorpsbewoners voor wie geen andere medische zorg beschikbaar is.

Lees meer

Jaarverslag 2017 - tabel

Met deze middelen kunnen de lokale pioniers in ontwikkelingslanden de mensen in afgelegen gebieden bereiken. Juist op die plekken waar de hulp het hardst nodig is. Wij zijn trots op de resultaten en willen iedereen die hieraan heeft bijgedragen enorm bedanken!

Jaarverslag 2017

In ons jaarverslag lees je meer informatie over onze missie, werkwijze, de cijfers en de projecten die we steunen.

Blader hieronder door het jaarverslag of download een pdf-versie.

Jaarverslag 2017

In het jaarverslag van MIVA lees je meer informatie over onze missie, werkwijze, de cijfers en de projecten die we steunen.

Bekijk hier een pdf-versie van het jaarverslag van 2017.

Extra toelichting over het salaris van de directeur van MIVA vind je hier.

Schrijf je in voor de MIVA nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Send this to a friend